10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCârstea continuă doar la dublu la Fes

Cârstea continuă doar la dublu la Fes

În ciuda faptului că anul trecut a fost sfertfinalistă la Fes, Sorana Cârstea a dezamăgit în această ediţie a turneului din Maroc, fiind eliminată încă din runda inaugurală în proba de simplu. Cotată cu a cincea şansă la câştigarea trofeului, sportiva noastră (40 WTA) a cedat la capătul a doar două seturi, scor 3-6, 4-6, în faţa tenismanei spaniole Lourdes Dominguez Lino (97 WTA), în faţa căreia mai pierduse două partide până acum.

Sorana Cârstea s-a revanşat însă în proba de dublu, unde, alături de rusoaica Maria Kirilenko, s-a calificat în sferturile de finală. Cele două s-au impus în primul tur în faţa cuplului Eva Fernandez-Brugues (Spania) / Laura Thorpe (Franţa) cu scorul de 6-4, 6-4. Pentru calificarea în sferturi, unde vor întâlni cuplul Melinda Czink (Ungaria) / Anne Keothavong (Marea Britanie), Sorana Cârstea şi Maria Kirilenko şi-au asigurat un cec în valoare de 1.650 de dolari şi 70 de puncte WTA.

 

Niculescu, înfrângere neaşteptată

 

La turneul de la Cagnes-Sur-Mer (Franţa), tenismana română Monica Niculescu (55 WTA) a încheiat rapid „socotelile", părăsind competiţia după primul tur, după ce a cedat cu 6-7(2), 2-6 în faţa canadienei Stephanie Dubois (102 WTA). Monica Niculescu s-a înscris şi în proba de dublu, făcând pereche cu suedeza Sofia Arvidsson. Cele două sunt favorite patru şi le vor întâlni în prima rundă pe Pauline Clavel şi Julia Kushnereva.

Deşi a pierdut în ultimul tur al calificărilor, a doua junioară a lumii în prezent, Ana Bogdan (16 ani, 775 WTA), a avut noroc şi a prins un loc de lucky loser, urmând să se dueleze în runda inaugurală cu Giulia Gatto-Monticone (Italia, 381 WTA), şi ea tot o lucky loser.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS