11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBalaci: Nu cred că Universitatea are probleme fizice

Balaci: Nu cred că Universitatea are probleme fizice

Managerul general al Craiovei spune că Universitatea suferă din cauza punctelor pierdute cu FC Timişoara şi Urziceni.

 

 

 

– Cum vedeţi meciul de duminică de la Târgu Jiu, ca pe un derbi sau ca o partidă orgolioasă între doi adepţi ai stilului „italian" de joc?

– Este clar că nu putem cataloga această întâlnire ca fiind un derbi, nu are cum. Poate fi o întâlnire de orgolii între doi antrenori, asta da. Nu aş putea însă afirma că Universitatea joacă acum în stil „italian", iar după cum văd, nici Sorin Cîrţu nu prea mai joacă aşa cum ziceţi.

– Mergeţi la meci? Un pronostic?

– Sigur că merg. Pronostic? E clar că aş vrea să câştige Craiova. Universitatea este echipa mai bine clasată şi mi se pare mai bună. Fotbalul însă rezervă destule surprize, încât nu are sens să mă hazardez în pronosticuri.

 

Pe Napoli îl vor recomanda rezultatele

 

– Presupun că dumneavoastră, ca manager general, aţi fost consultat de finanţatorul Adrian Mititelu în privinţa prelungirii contractului antrenorului Nicolo Napoli. Ce i-aţi sugerat?

– Nu este problema mea, ci numai a celui care plăteşte, adică a finanţatorului Universităţii.

– Înţeleg, dar, dacă totuşi el v-ar cere o părere despre acest subiect, ce i-aţi recomanda?

– N-are sens să discutăm asta în momentul de faţă. Să aşteptăm finalul campionatului, adică să vedem pe ce loc ne clasăm. Pe antrenorul Nicolo Napoli îl vor recomanda doar rezultatele, asta-i clar. Cu toate că în ultimele două etape Universitatea a jucat mai puţin bine, a câştigat patru puncte. Eu sunt de principiul celălalt…

– Adică?

– Prefer să joc bine şi să
pierd decât să joc prost şi să câştig întâmplător. Poate să existe şi altă situaţie: să câştigi întâmplător jucând prost, dar asta să denote totuşi o maturizare mai rapidă a echipei. Cum spuneam, în ultimele două meciuri, cu FC Braşov (d) şi FC Argeş (a), n-am jucat grozav, dar am obţinut patru puncte din şase posibile. Aş vrea să cred că asta înseamnă maturizarea unei echipe de copii.

 

Calcule date peste cap

 

– În meciurile de după acele patru victorii consecutive ale Ştiinţei, s-a întâmplat totuşi ceva la echipă sau este vorba doar de scăderea fizică, aşa cum susţine finanţatorul echipei?

– N-aş vrea să cred asta cu problema fizică. De ce? În partea a doua a meciului cu FC Argeş, jucătorii Craiovei au fost mult mai proaspeţi decât în prima, aşa că…

– Ce ar putea fi atunci?

– Să fim realişti. Adică ar putea să fie şi nişte sechele, ca urmare a faptului că am pierdut cinci puncte din şase posibile din întâlnirile cu FC Timişoara şi Unirea Urziceni. După seria aceea de patru victorii consecutive, echipa, ca şi noi ceilalţi, şi-a făcut prea multe calcule. Pierzând la Timişoara, formaţia a fost cam dezămagită. Asta ar putea fi cauza evoluţiilor mai slabe din ultima vreme.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS