13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDeschamps a greşit renunţând la Juve

Deschamps a greşit renunţând la Juve

Antrenorul francez Didier Deschamps a declarat, într-un interviu acordat cotidianului La Stampa, că nu trebuia să demisioneze de la cârma lui Juventus Torino după ce a reuşit promovarea în Serie A, dar admite că echipa „bianconeră“ mai are nevoie de timp pentru a avea din nou rezultatele de dinaintea scandalului „Calciopoli“.
„În 2007, am crezut că demisia era cea mai bună soluţie, dar în prezent îmi dau seama că am făcut o greşeală. Oricum, am şi mai mari regrete deoarece am spus pe atunci că titlul în Serie A este o utopie pentru Juventus, chiar dacă acela era adevărul. Nu se poate reconstrui în doi sau trei ani o formaţie precum cea care domina campionatul înainte de Calciopoli“, a afirmat fostul antrenor al lui AS Monaco.
Deschamps, în prezent liber de contract, a lăsat să se înţeleagă că a fost nevoit să-şi rezilieze contractul cu fosta sa echipă: „Conducerea a gândit o strategie de reconstrucţie pe cinci ani, timp în care trebuia formată o nouă echipă, capabilă să câştige campionatul. Dar fanii lui Juvetus sunt obişnuiţi cu trofee şi vor întotdeauna ca favoriţii lor să se bată pentru titlu. Eu am plecat pentru că erau probleme, însă cred că Ranieri are experienţa necesară ca să redreseze clubul“.
La sfârşitul stagiunii 2005-2006, Juventus a fost retrogradată în Serie B ca urmare a scandalului „Calciopoli“. Formaţia torineză a fost atunci preluată de Deschamps, care a reuşit promovarea la finalul campaniei, iar apoi şi-a prezentat demisia.
În prezent, succesorul fostului internaţional francez, Claudio Ranieri, este contestat de fanii grupării torineze, care se află pe locul al treilea în Serie A, la nouă puncte distanţă de liderul Inter, când mai sunt cinci etape de disputat până la finalul sezonului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS