16.7 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportDerbi fără favoriţi

Derbi fără favoriţi

Singurele reprezentante ale Olteniei în Liga I, Pandurii Târgu Jiu şi Universitatea Craiova, pornesc cu şanse egale în derbiul regional, chiar dacă Ştiinţa ocupă o poziţie superioară în clasament.

 

O parte din trecutul Universităţii Craiova se regăseşte la Pandurii Târgu Jiu, alături de staff-ul tehnic compus din foşti componenţi ai Craiovei Maxima fiind înrolaţi sub culorile alb-albastre şi cinci jucători care au îmbrăcat tricoul Ştiinţei, Lucian Pârvu, Alex Piţurcă, Mădălin Murgan, Ionuţ Luţu şi Robert Vancea. Pentru mulţi dintre ei, Ştiinţa este echipa de suflet, însă prezentul îi obligă să lupte pentru victoria pandurilor.

„Este un joc mai special, sper să iasă un meci frumos şi cel mai bun să câştige. Ţin cu echipa mea, cu Pandurii. Craiova înseamnă mult pentru mine, dar eu joc acum la Pandurii şi vreau să câştige. Am mai evoluat împotriva Craiovei şi cu Rapidul şi cu Steaua, sunt obişnuit. Am şi câştigat, am şi pierdut. Acum sper să joc cât mai bine pentru Pandurii. Este un joc important pentru ambele echipe, sunt orgolii de ambele părţi. Craiova trebuie să câştige ca să prindă cupele europene, iar noi să ne îndepărtăm de zona retrogradării", a spus Ionuţ Luţu, fotbalist cu 143 de prezenţe în tricoul Universităţii Craiova şi trei la Pandurii.

Şi pentru Mădălin Murgan „U" Craiova este specială, însă acum prioritatea sa este Pandurii. „Craiova este echipa la care am debutat şi rămâne formaţia mea de suflet. Dar acum contează echipa unde joc, Pandurii. Mereu au fost orgolii pentru că sunt două echipe din Oltenia şi fiecare vrea să-şi arate valoarea şi să fie cea mai bună. Este un derbi al Olteniei", a spus Murgan.

 

Şanse egale

 

Aparent, echipa lui Nicolo Napoli are prima şansă pe Municipal, date fiind poziţia superioară din clasament şi pretenţiile europene, însă la Târgu Jiu au cedat în acest sezon CFR Cluj, Rapid şi Steaua.

„Nu e nici o echipă favorită, plecăm de la 0-0. Universitatea e pe un loc mai bun, poate sunt favoriţi, dar nici un meci nu seamănă cu altul. Multe echipe care ne-au considerat învinşi de la început au luat bătaie. Ştie domnul Mititelu ce ştie dacă spune că e bun şi egalul. Probabil se aşteaptă la un meci greu. În situaţia noastră nu ne mulţumim cu egalul", a declarat Murgan. Şi Robert Vancea (foto în albastru) crede că şansele sunt împărţite, dată fiind lipsa de formă a ambelor formaţii.

„Până acum, victoriile au fost împărţite, echipele au câştigat în funcţie de evoluţiile pe care le-au avut în teren, de forma de moment. Eu zic că noi suntem o echipă greu de învins pe teren propriu. Craiova a avut o victorie chinuită cu Argeşul, dar nici noi n-am făcut un joc bun la Rapid. E un meci deschis oricărui rezultat, nu poţi da un pronostic. Fiecare porneşte cu şanse de 50%", a afirmat Vancea.

 

Cei din tribune vor fi mulţumiţi

 

Cu siguranţă Municipalul va fi duminică neîncăpător. Ionuţ Luţu crede că, indiferent de scorul final, suporterii vor pleca mulţumiţi de la stadion.

„Dacă o să câştige Pandurii nu o să fie nici o supărare. Dacă o să câştige Craiova, la fel. Dacă va fi egal va fi toată lumea mulţumită", a spus Luţu. Totuşi, ar putea exista şi fani nefericiţi în situaţia în care Pandurii s-ar impune. „Craiova, fiind o echipă cu renume în Oltenia, are mult mai mulţi suporteri în Târgu Jiu, în ţară nici nu se pune problema. Dacă rezultatul ne va fi favorabil, publicul va ţine cu noi. Oricare ar fi rezultatul, cei din tribune vor fi mulţumiţi. Numai cei pătimaşi vor fi supăraţi dacă noi vom învinge. Pandurii are foarte puţini suporteri pătimaşi fiindcă este o echipă mai nouă", a spus Vancea. Acesta nu va putea evolua în derbiul Olteniei, fiind în recuperare după ruptura fibrilară suferită în partida cu FC Argeş.

„Începând de săptămâna viitoare, voi intra în programul normal al echipei. Este posibil să intru în teren la meciul de la Vaslui. Probabil voi intra treptat, la început câte 15 minute, o repriză, pentru că riscul unei recidive este destul de mare", a afirmat Vancea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII