17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportVâlcea pierde, dar mai speră

Vâlcea pierde, dar mai speră

Liberty Oradea 2

CSM Râmnicu Vâlcea 1

Stadion „Liberty“, spectatori – 300.

Au marcat: Dochiţa (‘45), Chiş (‘86)/Disney (‘66).

CF Liberty: Huţan – Străuţ, Salamon (‘75, Coroian), Oltean, Popovici – L. Rus, Deaconescu, Sorian (‘82, Chiş) – Robert Iacob – Cigan, Dochiţa (‘63, Birtalan). Antrenor: Gheorghe Ghiţ.

CSM Râmnicu Vâlcea: Perianu – Pasăre, Dinu, Vişa, Goge – D. Orac (‘63, Disney), Săceanu, Sergiu Popescu (‘46, Gârlă), Dobre (‘59, I. Popa) – Câju, Stromajer. Antrenor: Alin Artimon.

Au arbitrat: Fl. Miron – A. Simonis, N. Botezatu.

CSM Râmnicu Vâlcea a început meciul de la Salonta cu gândul de a cuceri cele trei puncte şi de a reveni pe una dintre poziţiile care la finalul campionatului duc în primul eşalon. Alin Artimon a încercat să surprindă şi l-a introdus din primul minut pe Daniel Orac, dar primele ocazii le-au aparţinut gazdelor. Laurenţiu Rus a şutat puternic de două ori, însă Perianu a fost la post şi a reuşit să pareze. După altă ocazie irosită de Cigan, Câju a pătruns spre poarta orădenilor, a fost faultat clar de Salamon şi centralul Florin Miron a arătat punctul cu var. Tot Câju a executat lovitura de la 11 metri, dar Huţan a apărat! Vâlcenii au mai ratat o mare ocazie prin Pasăre, a cărui „scăriţă" a greşit ţinta. Cei care au marcat au fost însă orădenii: în ultimul minut al primului mitan, Străuţ a centrat pe jos şi Dochiţa a punctat din faţa porţii, profitând de marcajul defectuos al apărării vâlcene, 1-0.

În partea a doua a meciului, elevii lui Alin Artimon au alergat după egalare şi în minutul 53 Stromajer a nimerit bara de la 25 de metri, prevestind golul. În minutul 66, Disney a egalat pentru CSM, 1-1, la numai trei minute după ce intrase în teren în locul lui Orac. Finalul partidei a fost animat şi ambele echipe au încercat să dea lovitura. Gârlă a ratat singur cu poarta goală, spre disperarea băncii tehnice a vâlcenilor, dar, în minutul 86, Liberty a dat lovitura de graţie: Ghiţ a declanşat un contraatac, iar Chiş a şutat perfect în colţul lung al porţii apărate de Perianu, 2-1.

Ajunsă pe locul IV, echipei din Zăvoi îi rămâne doar să spere că va reuşi să se impună în meciurile directe cu Unirea Alba Iulia şi FCM Târgu Mureş. „Toată lumea spune că jucăm cel mai frumos fotbal. Din păcate, ratăm foarte mult şi ne lipsesc rezultatele. Încă sperăm!", a declarat antrenorul vâlcenilor, Alin Artimon.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS