14.5 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportNjock trage Ştiinţa spre Europa

Njock trage Ştiinţa spre Europa

„U“ Craiova – FC Argeş 1-0

Stadion „Ion Oblemenco“, spectatori: 8.000.

A marcat: Njock ‘77.

„U“ Craiova: Bornescu – Dănănae, Găman, Stoica, Rose – Prepeliţă, Dilevski, Gîngioveanu (‘89, R. Barbu) – Wobay, Dina (‘60, Njock), M. Costea (‘86, Bărboianu). Antrenor: Nicolo Napoli.

FC Argeş: Boşneag – Voicu, Lăcustă, Bălaşa, Poenaru – Cr. Tănase, Bazzi, Doman (‘53, M. Stan), Năstăsie (‘46, Cârstoiu) – Ad. Iordache, Kamara (‘63, V. Stan). Antrenor: Ionuţ Badea.

Cartonaşe galbene: Njock / Cârstoiu.

Au arbitrat: L. Dan – C. Savu, D. Hulubei.

Jeremie Njock a revenit într-un meci oficial după aproape un an de pauză şi şi-a ajutat echipa într-un moment delicat, Ştiinţa păstrându-şi locul cinci în Liga I.

 

Fără Florin Costea şi Şoavă, Universitatea Craiova a suferit mult în meciul cu FC Argeş. În prima repriză, juveţii au fost de nerecunoscut, diferenţa fiind ca de la cer la pământ faţă de ultimul meci câştigat acasă, cel cu Dinamo. Craiovenii au început timid partida şi au avut o singură ocazie de gol, în minutul 25. La un corner de pe partea stângă executat de Gîngioveanu, titlular după pasa de gol de la Braşov, fundaşii piteşteni au respins greşit, dar Prepeliţă şi Dina s-au încurcat reciproc, ultimul şutând din şase metri peste poartă. Oaspeţii, mult mai maturi în joc şi bine aşezaţi în teren de Ionuţ Badea, au răspuns cu un contraatac tăios, care le-ar fi putut aduce golul. Tănase l-a găsit foarte bine pe Năstăsie în mijlocul careului oltean, iar piteşteanul a şutat puternic, însă mingea a lovit transversala, la o fază în care Bornescu era bătut. Supăraţi, fanii olteni au început să huiduie prin tribune, fără efect însă asupra jocului trupei lui Napoli. Un şut în plasa de protecţie al lui Prepeliţă şi o execuţie acrobatică, dar ineficientă a lui Dina au scris istoria primei părţii a întâlnirii.

 

Revenire cu noroc pentru „Jerry“

 

La reluare, Julius Wobay a ratat şansa desprinderii, dar şutul acestuia din colţul careului mic a fost respins în corner de Boşneag. Oltenii au fost ceva mai insistenţi în atac şi leonezul a mai ieşit o dată la rampă, însă nici de data aceasta şutul său nu a găsit spaţiul porţii, spre dezamăgirea asistenţei. Două mingi bâlbâite de Dina şi fanii olteni au ajuns la capătul răbdării. Încercând să-şi impulsioneze ofensiva, Nicolo Napoli l-a trimis în teren pe Njock, camerunezul revenind pe gazon după aproape un an de pauză. Ştiinţa a rămas în atac, dar fără a pune mari probleme apărării piteştene, trupa din Trivale dând semne că s-ar mulţumi cu un rezultat de egalitate. Planurile piteştenilor au fost date însă peste cap de lovitura lui Jeremie Njock, camerunezul înscriind în minutul 77, după o centrare a lui Dorel Stoica. Până la final, Universitatea a rămas la cârma jocului şi a reuşit să conserve rezultatul de pe tabela de marcaj, adăugându-şi în clasament trei puncte preţioase în lupta pentru un loc de cupă europeană.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

34 COMENTARII