16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportGorjenii făcură figuraţie în Giuleşti

Gorjenii făcură figuraţie în Giuleşti

Rapid Bucureşti 2

Pandurii Târgu Jiu 0

Stadion „Valentin Stănescu“, spectatori 3.000.

A marcat: Spadacio (‘25, ‘73).

Rapid: E. Andrade – Maftei, J.P. Andrade (‘57, Perjă), R. Fernandes, Mardare – Grigorie, Spadacio (‘84, Ivelja), C. Lazăr, Cesinha (‘48, Herea) – Joao Paulo, Djalovic. Antrenor: Marian Rada.

Pandurii: Stanca – Ghindeanu, Ad. Rusu, Chibulcutean, Cardoso – L. Pârvu (‘82, Raskovic), Stângă, Stancu (‘60, Murgan), Grecu – Vasilache (‘46, Tremonti) – Al. Piţurcă. Antrenor: Sorin Cîrţu.

Cartonaşe galbene: Spadacio, Perjă, E. Andrade, Mardare / Tremonti, Ad. Rusu.

Au arbitrat: I. Serea – B. Medrea, I. Babadac.

Pandurii Târgu Jiu a continuat prestaţiile modeste, Rapid dovedindu-se suficient de pragmatică pentru a-şi asigura cele trei puncte datorită golgheterului Spadacio.

 

Gorjenii, într-o formulă inedită, au fost îngrămădiţi în preajma propriului careu de fotbaliştii lui Marin Rada încă din startul jocului, însă Lazăr a trimis aiurea dintr-o poziţie centrală mingea de la Cesinha, via Djalovic. Stângă a replicat cu un şut din preajma careului reţinut fără emoţii de E. Andrade, tentativa de gol a pandurilor rămânând singulară în „peisajul" jocului (‘8). Vişiniii s-au întors în atac şi au asaltat poarta lui Stanca prin Maftei şi Spadacio, ultimul reuşind să deschidă scorul cu un şut din afara careului, deviat de Chibulcutean, 1-0 (‘25). Rapid a rămas cu piciorul pe acceleraţie, însă Djalovic a ratat cu seninătate trei ocazii în câteva minute, printre care şi o bară (‘28). Cîrţu a încercat să crească la pauză forţa ofensivă a echipei sale prin introducerea lui Tremonti şi Pandurii s-a mutat în terenul advers, profitând şi de autosuficienţa rapidiştilor. În plină dominare, ce-i drept, sterilă, a oltenilor, Cîrţu a mutat inexplicabil, trimiţând în teren al doilea închizător, Murgan, alături de Stângă. Centralul Ionică Serea a ţinut morţiş să se afle printre protagoniştii jocului, arătându-i lui Spadacio doar galben la o intrare de roşu la Tremonti (‘64). Din ofensiva fără orizont a pandurilor s-a născut o fază ce putea echilibra disputa, dar L. Pârvu a preferat să joace rolul eroului negativ, şutând din unghi în plasa laterală, în loc să-i paseze lui Al. Piţurcă. Sătulă să evolueze la limita egalului, Rapid a închis jocul după o fază de contraatac. Joao Paulo a scos o „liberă" de la 17 metri şi Spadacio l-a executat pe Stanca. Printre tragerile de timp, giuleştenii puteau chiar majora diferenţa, prin Ghindeanu, aproape de autogol, şi Djalovic, reluare cu capul pe lângă poartă din şase metri.

 

Oltenii, obosiţi

 

Explicaţia jocului slab al pandurilor a fost oferită de secundul Florin Bejinariu, acesta transmiţând şi nemulţumirile lui Sorin Cîrţu vizavi de arbitraj. „Domnul Sorin Cîrţu, probabil, i-a reproşat arbitrului că în unele momente nu a judecat fazele cu aceeaşi măsură ca în cazul Rapidului, dar astfel de faze sunt inerente, iar dumnealui este şi un tip coleric. Am întâlnit astăzi (vineri – n.r.) o echipă în mare formă, cred că este cea mai bună formaţie a campionatului. Noi nu am reuşit să ne refacem după meciul cu Gloria Buzău, este foarte greu să joci din două în două zile. Am încercat, dar nu am reuşit să facem faţă acestui joc", a declarat Bejinariu. „Am avut un joc greu, pentru că am întâlnit o echipă bine aşezată în faza de apărare. Nu ne-am lăsat surprinşi de replica lor, pentru că am ştiut cum vor juca. Am avut mare nevoie de această victorie, pentru a putea spera în continuare la un loc în cupele europene. Jucătorii mei au fost foarte motivaţi şi dornici să obţină un succes, ca să facă oarecum uitate rezultatele precedente. Una peste alta, am făcut un joc bun, ne-am creat mai multe ocazii de gol", a spus tehnicianul gazdelor, Marian Rada.

 

Condescu, monitorizat de DNA

 

Preşedintele grupării Pandurii Târgu Jiu, Marin Condescu, împreună cu alţi 33 de oficiali din Liga I au fost monitorizaţi de DNA în ultimii doi ani, începând cu 09.03.2007, reţinându-se că aceştia „ar fi promis sau ar fi dat, cu titlu de foloase necuvenite, diverse sume de bani jucătorilor care au calitatea de funcţionari ori ar fi primit sume de bani de peste 10.000 de euro, pentru a interveni pe lângă jucători şi pentru a influenţa astfel rezultatul partidelor de fotbal în cadrul Campionatului Naţional de Fotbal 2006-2007", se arată în rezoluţia emisă de DNA.

Marin Condescu, Gheorghe Copos, Nicolae Badea, Adrian Mititelu, Dumitru Bucşaru, Cristi Borcea, Jean Pădureanu, Constantin Zotta, Cornel Dinu, Ioan Horoba, Ion Geolgău, Iuliu Mureşan, Arpad Paszkany, Gheorghe Bosânceanu, Mariu Stan ş.a. au primit NUP din partea DNA, concluzia fundamentându-se pe conţinutul înregistrărilor telefonice şi în baza audierilor celor monitorizaţi. Condescu crede că marea corupţie din FRF este la comisii, acolo unde Pandurii a pierdut „meciul" cu Dinamo Bucureşti, atât în cazul Vranjkovic, cât şi în cel al lui Ilie Iordache. „Nu ne face plăcere să auzim mereu zăngănit de cătuşe. Cele mai mari nenorociri din FRF se întâmplă la comisii", a spus Condescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS