22 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportŞtiinţa, Craiova, fanii vor victoria!

Ştiinţa, Craiova, fanii vor victoria!

„U“ Craiova – FC Argeş

Stadion „Ion Oblemenco“, duminică, ora 17.00 (GSP TV).

Formaţii probabile:

Universitatea: Bornescu – Dănănae, V. Găman, D. Stoica, Rose – Prepeliţă, Dilevski, Gîngioveanu – M.Costea, Dina, Wobay. Antrenor: Nicolo Napoli.

FC Argeş: Boşneag – Ad. Voicu, Bălaşa, Lăcustă, Poenaru – Doman, Cr. Tănase, Bazzi, C. Năstăsie – Kamara, Ad. Iordache. Antrenor: Ionuţ Badea.

Vor arbitra: Lucian Dan – Cătălin Savu şi Daniel Hulubei.

Pentru a ataca podiumul Ligii I, oltenii au o singură variantă duminică: victoria în faţa argeşenilor.

 

La prima vedere, Craiova este favorită în acest meci, o victorie împotriva celor de la FC Argeş fiind un lucru normal în situaţia actuală. Ştiinţa, indiscutabil, este superioară valoric adversarului de duminică, iar meciurile din acest campionat au demonstrat acest lucru. De altfel, şi în meciul tur, din Trivale, rezultatul de 1-1 nu este cel real, iar asta a ieşit abia acum la iveală, cu ocazia anchetării corupţiei din arbitrajul românesc. Acţionarul majoritar al Argeşului îşi propusese ca în acest sezon, primul după repromovare, să se plimbe prin Europa fotbalistică alături de echipa sa, adică să califice FC Argeş într-o cupă europeană. Bine zicea, acum ceva vreme, Sorin Cîrţu despre finanţatorul Argeşului: „Penescu să-şi dea cu părerea despre zahăr, ulei, nu despre fotbal…".

După arestarea finanţatorului Penescu, piteştenii par demoralizaţi, dar victoria cu Rapid este catalogată de antrenorul Ionuţ Badea ca fiind foarte importantă pentru moralul echipei care, din câte se aude, se confruntă şi cu probleme financiare. Cu toate acestea, FC Argeş este o nucă tare. După meciul din Trivale, FC Argeş-Rapid 1-0, Marian Rada, antrenorul Rapidului, a declarat: „Am întâlnit o echipă foarte bună, tenace, care a ştiut ce şi-a dorit…".

 

Bornescu: Avem nevoie de suporteri

 

Portarul Ştiinţei, Mircea Bornescu, aflat într-o formă de zile mari, face un apel la suporterii alb-albaştrilor pentru a veni la meciul de duminică. „Avem meci acasă, unde trebuie să câştigăm tot. Vreau să mulţumesc suporterilor, care au fost alături de noi, şi îi aşteptăm în număr cât mai mare la meciul cu FC Argeş. Sunt convins că duminică vom câştiga şi se va încheia perioada fără victorii", a spus Mircea Bornescu.

După cele trei meciuri fără victorie (Timişoara, Urziceni, Braşov), Universitatea are nevoie de revizuirea jocului şi de altă atitudine a unor jucători – diferită de cea de la Braşov, astfel încât forma deosebită în care s-a aflat în perioada celor patru reuşite consecutive să revină, iar Ştiinţa să joace la toamnă în cupele europene. Craiova are şi un program mai lejer, aşa încât toate drumurile duc spre… Europa fotbalistică.

Napoli nu-l poate folosi duminică pe Florin Costea (suspendat pentru cumul de cartonaşe galbene), în timp ce Şoavă, Baird şi Mitchell sunt nerefăcuţi. Revine Prepeliţă, care şi-a ispăşit suspendarea în meciul de la Braşov.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

27 COMENTARII