11.4 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportAndreea Cârlig, campioană la şah

Andreea Cârlig, campioană la şah

Şahiştii juniori de la CSM Craiova au participat recent la Campionatul Naţional de şah practic, dezlegări, rapid şi blitz, găzduit de localitatea vâlceană Voineasa. Sportivii craioveni, pregătiţi de Adrian Georgescu, au obţinut cele mai mari succese la nivel naţional din ultimii ani, şase medalii, dintre care două de aur, două de argint şi două de bronz.

La şah practic, Andreea Ioana Cârlig (categoria 12 ani) a ocupat primul loc, cu 7,5 puncte din 9 partide, fiind neînvinsă. Conform antrenorului Georgescu, Andreea este prima sportivă originară din Craiova care a obţinut titlul naţional. Tot la şah practic, Andreea Marioara Cosman s-a clasat pe locul doi, cu 7,5 puncte din 9 partide (neînvinsă), iar Ioana Georgiana Stanciu – locul patru din 35 de participante. La categoria 10 ani fete (40 de participante), Ştefania Biţică a ocupat locul trei, cu 7 puncte din 9 partide, la egalitate cu locul doi, iar Ana Maria Hercia a ocupat poziţia a patra, cu 6,5 puncte. Stanciu şi Biţică au dublă legitimare cu LPS „Petrache Trişcu" Craiova, respectiv Şah Club Râmnicu Vâlcea.

CSM Craiova a mai obţinut un loc întâi la şah dezlegări, prin Miruna Gabriela Davidescu (10 ani), care a acumulat 21 de puncte din 30 posibile. Tot la dezlegări, Ioana Andreea Cârlig (12 ani) a cucerit medalia de bronz. În fine, la şah rapid, Ioana Georgiana Stanciu (12 ani) a urcat pe treapta a doua a podiumului, cu 6,5 puncte acumulate în 9 partide.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS