10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSalvare după un joc chinuit pentru panduri

Salvare după un joc chinuit pentru panduri

Pandurii – Gloria Buzău 1-0

Stadion „Municipal“, spectatori 4.000.

A marcat: Stângă ‘45.

Pandurii: Stanca – Rusu, Martinovic, Chibulcutean, Grecu – Tremonti (‘73, Ghindeanu), Murgan, Stângă, Vasilache – Raskovic (‘65, Arrieta), Al. Piţurcă (‘89, Andelkovic). Antrenor: Sorin Cîrţu.

Gloria: Arcaba – Bomfim (‘37, Popa), Mera, Diogo Silva, Fl. Sandu – Cojocnean (‘46, Vigariu), Ademar Xavier, Poparadu, Chiţu – Sanchez (‘70, Axente) – Mansour. Antrenor: Constantin Cârstea.

Cartonaşe galbene: Grecu / Cojocnean, Mansour, Vigariu (‘70, ‘85).

Cartonaş roşu: Vigariu ‘85.

Au arbitrat: V. Berbecaru – Fl. Stănescu, V. Urzică.

Cu cele trei puncte obţinute aseară, gorjenii s-au salvat de la retrogradare, însă prestaţia echipei lui Cîrţu a lăsat mult de dorit.

Pandurii au luat Gloria la preţ de matineu şi şi-au creat cu greutate drumul spre victorie, necesară pentru a garanta liniştea finalului de sezon. Deja retrogradaţi, buzoienii au arătat că nu sunt şi resemnaţi şi au avut prima situaţie de gol la câteva secunde de la startul partidei, dar Cojocnean nu a profitat de eroarea lui Stanca. Mansour a reuşit să fie doar spectaculos, nu şi eficient în minutul 6, când a încercat să dea gol din semifoarfecă. Gazdele s-au arătat abia în minutul 16, la un contraatac purtat de Raskovic, dar Piţurcă a fost prea lent şi Arcaba a ajuns primul la un balon pe care scria gol. Mediocritatea din teren a devenit supărătoare, erorile ţinându-se lanţ de ambele părţi, iar spectatorii au dat semne de nerăbdare, apostrofând fiecare greşeală a elevilor lui Cîrţu. Vasilache, mult prea individualist, a încercat poarta de la mare distanţă, însă ghiuleaua sa a fost respinsă spectaculos în corner de Arcaba. Stângă şi Martinovic nu au reuşit din şase metri să împingă mingea în poartă la un carambol în careul oaspeţilor (‘33), iar Murgan a fost aproape de autogol în minutul 40. Când Berbecaru se pregătea să pună capăt chinului din teren, Stângă a reuşit să marcheze cu capul din şase metri, după o centrare a lui Grecu. Chiţu a mai avut timp să rateze singur cu Stanca, după ce a „înşirat" mai mulţi panduri.

 

Andelkovic a debutat în Liga I

 

Aşteptata descătuşare a pandurilor nu s-a produs nici după pauză, Gloria Buzău trecând de două ori pe lângă egalare. Diogo a reluat cu capul din careu centrarea lui Sanchez (‘55), iar Mansour a şutat din opt metri (‘59), Stanca reuşind de fiecare dată să intervină. După deviza „scopul scuză mijloacele", deja consacrată la Pandurii, echipa lui Sorin Cîrţu s-a retras în faţa careului propriu, acceptând dominarea „lanternei roşii" chiar pe „Municipal". Păcurar, din nou rezervă, a fost cerut de public, însă Sorin Cîrţu a rămas inflexibil la cererea tribunei. Finalul meciului i-a găsit pe panduri în atac şi Martinovic şi-a trecut în cont ratarea meciului, reluând aiurea de la un metru de linia porţii. Gloria Buzău a rămas în zece oameni cu cinci minute înainte de final, când Vigariu l-a oprit pe Arrieta neregulamentar şi a încasat al doilea galben, fiind eliminat. Sorin Cîrţu l-a trimis pe teren şi pe Miodrag Andelkovic, care a debutat cu acest prilej în Liga I, însă atacantul sârb nu a avut timp să atingă mingea.

„Luptăm pentru locurile şase-zece“

 

Pandurii a obţinut al patrulea succes consecutiv şi şi-a asigurat practic prezenţa în Liga I şi pentru sezonul următor. „Toţi ziceau înainte că batem pe Buzău cu 3-0 şi uite că nu a fost chiar aşa. Dacă înscria Piţurcă în minutul 2, altfel era jocul. Până la urmă, noi am vizat un obiectiv, ne-am distanţat serios de zona retrogradării. Ne-am îndeplinit 95% din obiectivul imediat, salvarea de la retrogradare, şi de acum o să ne luptăm pentru locurile şase-zece", a declarat secundul pandurilor, Florin Bejinariu. Antrenorul Gloriei Buzău, Ion Balaur, crede că echipa sa merita măcar un punct pe „Municipal": „Nu ştiu dacă a fost un rezultat echitabil, am avut situaţii să scoatem un egal. Pandurii au avut mai multă maturitate, au ştiut să conserve rezultatul. Noi avem o echipă tânără, cu o medie de vârstă de 21 de ani, şi încercăm să facem cât mai multe puncte", a declarat Balaur.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU