15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportJelena Dokic vine la Bucureşti

Jelena Dokic vine la Bucureşti

Tenismana australiană preferă turneul din luna mai de la Bucureşti celui de la Roma deoarece doreşte să obţină un rezultat bun, pentru a-şi recăpăta încrederea în forţele proprii.

 

Reprezentanta Australiei, Jelena Dokic, va fi prezentă în luna mai la turneul ITF de la Bucureşti, dotat cu premii în valoare de 100.000 de dolari, după ce a renunţat să mai participe la competiţia de la Roma, care are premii de 2.000.000 de dolari, informează L’Equipe.

Decizia de a juca la Bucureşti a venit după ce Dokic a pierdut la Miami în turul 2 în faţa danezei Caroline Wozniacki. Jelena Dokic vrea să câştige cât mai multă încredere în propriile forţe şi de aceea doreşte să joace în turnee mai mici şi să se impună.

La sfârşitul anului 2008, Dokic ocupa locul 179 în clasamentul WTA, iar în prezent este pe 71. Pe tabloul principal al competiţiei de la Bucureşti, care va avea loc în perioada 4-10 mai, apar nume ca Sania Mirza (India), dar şi românca Raluca Olaru.

 

Terorizată de tatăl său

 

Jelena Dokic ocupa în 1999 primele pagini ale publicaţiilor după victoria în faţa liderului mondial de atunci Martina Hingis, în runda inaugurală a turneului de Mare şlem de la Wimbledon. Atunci, Dokic a ajuns până în sferturi, iar în 2000 s-a calificat în semifinale. Povestea copilei născute la Osijek nu a continuat însă la fel de frumos. Tatăl Jelenei şi, totodată, antrenorul ei s-a dovedit a fi cel care avea să-i pună cariera în pericol. Din cauza comportamentului coleric şi a ieşirilor lui violente, tenismana a fost nevoită să ia o pauză şi să-şi rezolve problemele familiale. În anul 2006, tenismana a început să cadă în clasamentul WTA, după ce pe 19 august 2002 ocupase locul 4. La începutul carierei sale, Jelena Dokic a trecut de tenismene precum Monica Seleş, Justine Henin, Amelie Mauresmo, Mary Pierce şi Jennifer Capriati.

Cresc premiile la Wimbledon

Premiile turneului de Mare şlem de la Wimbledon vor creşte în 2009 cu aproximativ 900.000 de euro faţă de anul precedent, ajungând la 14.175.000 de euro, informează site-ul oficial al competiţiei. Creşterea este de 6,2% la premiile totale, în timp ce învingătorii turneului de Mare şlem vor primi aproximativ 960.000 de euro, cu 13,3% mai mult decât anul trecut. De asemenea, numărul biletelor va creşte şi el în acest an cu 3.500, ajungând la 40.000. Turneul de la Wimbledon va fi organizat în perioada 22 iunie – 6 iulie. Câştigătorul din 2008 al turneului este Rafael Nadal, în timp ce la feminin s-a impus Venus Williams.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS