12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportZidane crede că Franţa va fi iarăşi ce a fost

Zidane crede că Franţa va fi iarăşi ce a fost

Fostul mijlocaş al naţionalei „cocoşilor galici“ susţine că selecţionata pregătită de Raymond Domenech va trece peste dezamăgirile din ultimul timp şi va deveni una dintre cele mai puternice echipe din lume.

Prima reprezentativă a Franţei ocupă locul secund în Grupa a 7-a din preliminariile CM 2010, cu două puncte mai puţin decât lidera Serbia, însă fostul mijlocaş al naţionalei „cocoşilor galici“, Zinedine Zidane (foto), susţine că selecţionata pregătită de Raymond Domenech va trece peste dezamăgirile din ultimul timp şi va deveni una dintre cele mai puternice echipe din lume.
„Este normal ca suporterii să spună că sunt dezamăgiţi de rezultatele echipei. Reprezentativa Franţei trece printr-o perioadă mai grea, dar nu este corect să fie considerată o naţională slabă. Este un moment mai complicat, dar Franţa are jucători speciali, care o pot ajuta să ajungă unde a fost“, a spus Zinedine Zidane.

„Mondialul este important pentru Africa“

Fostul căpitan al echipei naţionale a Franţei a participat recent la un turneu amical în Africa de Sud, prilej cu care a făcut câteva consideraţii despre turneul final al Campionatului Mondial care va avea loc anul viitor în această ţară.
„Africa de Sud este o ţară foarte frumoasă şi am fost impresionat de ceea ce am văzut aici. Sunt sigur că fanilor le va plăcea, va fi o experienţă diferită. Turneul va fi un eveniment foarte important pentru fotbalul african. Este o oportunitate prin care populaţia din Africa poate să demonstreze că este capabilă să organizeze o asemenea competiţie. Naţionala Africii de Sud va avea o motivaţie în plus pentru că joacă pe teren propriu“, a spus fostul mijlocaş al naţionalei „cocoşilor galici“.

„Fotbalul poate influenţa societatea“

Zinedine Zidane a rememorat sentimentele pe care le-a avut în 1998, când naţionala Franţei a câştigat Campionatul Mondial după ce a învins-o în finală pe Brazilia, cu 3-0.
„Am văzut în Franţa, în 1998, ce înseamnă un Campionat Mondial. Atmosfera dă mai multă savoare şi motivaţie jucătorilor. Îmi aduc aminte că lumea se îmbrăţişa pe stradă după ce am câştigat trofeul. Mulţi plângeau, dar erau fericiţi, indiferent dacă erau albi sau de culoare. Pentru mine, acest lucru a fost cel mai important şi sper ca la fel să se întâmple şi în Africa de Sud. Nu mă aşteptam ca un turneu de fotbal să aibă atât de multă putere pentru a influenţa societatea“, a adăugat Zidane.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS