10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMeciul campionatului pentru panduri

Meciul campionatului pentru panduri

Pandurii Târgu Jiu – Gloria Buzău

Stadion „Municipal“, astăzi, ora 17.00.

Formaţii probabile:

Pandurii: Stanca – Ghindeanu, Martinovic, Chibulcutean, Grecu – Tremonti, Murgan, Stângă, Vasilache – Al. Piţurcă, Raskovic. Antrenor: Sorin Cîrţu.

Gloria: Arcaba – Siminic, Mera, Diogo Silva, Bonfim – Ademar, Poparadu, Chiţu, David Sanchez – Axente, Mansour. Antrenor: Constantin Cârstea.

Vor arbitra: V. Berbecaru – Fl. Stănescu, V. Urzică.

Echipa Pandurii ar putea scăpa de grijile retrogradării dacă reuşeşte să învingă la Târgu Jiu „lanterna roşie“ a Ligii I, Gloria Buzău.

 Ghidată de deviza „scopul scuză mijloacele", Pandurii Târgu Jiu a acumulat nouă puncte în ultimele trei etape, deşi prestaţia elevilor lui Sorin Cîrţu a lăsat de multe ori de dorit. Gorjenii speră să continue seria succeselor, mai ales că întâlnesc cel mai accesibil adversar din Liga I, Gloria Buzău. Cîrţu îşi avertizează însă jucătorii să ia în serios ultima clasată şi să-şi câştige liniştea cu opt etape înainte de finalul sezonului. „Jocul cu Gloria Buzău este cel mai important meci al campionatului pentru noi. În condiţiile în care suntem acum noi, trebuie să tratăm acest joc ca fiind cel mai important din campionat. Iar băieţii trebuie să se mobilizeze ca şi cum ar fi cel mai important meci al campionatului. Pentru că dacă luăm aceste trei puncte nu mai avem griji în continuare şi putem fi mai liniştiţi. Ei trebuie să conştientizeze acum importanţa acestui meci şi să se comporte ca atare", a declarat Cîrţu pentru site-ul oficial al clubului. Şi căpitanul Florin Stângă face un apel la colegii săi să nu ia jocul în derâdere. „Este cel mai important meci pentru noi. Dacă învingem suntem 100% salvaţi. Să nu-i luăm în derâdere pe cei de la Buzău pentru că se află pe ultimul loc. Chiar dacă Gloria are situaţia pe care o are, nu vine la Târgu Jiu să se predea. Dacă nu suntem concentraţi şi determinaţi putem păţi ca Oţelul sau FC Argeş. Sperăm ca după meci să fim cu zâmbetul pe buze", a spus şi Stângă.

 

Cîrţu a petrecut Paştele cu sârbii

 

Novak Martinovic şi Miodrag Andelkovic au fost invitaţii antrenorului Sorin Cîrţu în prima zi de Paşte. „Sorinaccio" a aflat duminică faptul că jucătorii se află în Craiova şi i-a chemat să petreacă alături de el şi familia sa. „A fost foarte frumos. M-am simţit ca acasă", a spus Martinovic, autorul victoriei cu CS Otopeni. Fundaşul sârb speră să mai aibă ocazia să înscrie, însă important este ca echipa să câştige. „Şi în Serbia marcam câte 6-7 goluri pe sezon, sper ca şi aici să mai înscriu, să nu mă opresc la acest gol, însă pentru mine nu e important cine marchează. Avem trei victorii şi trebuie să continuăm pe linia aceasta", a mai afirmat Martinovic. Ultima achiziţie a pandurilor, Miodrag Andelkovic, ar putea debuta în Liga I după ce în urmă cu câteva zile i-a sosit cartea verde din China. El a fost convocat de Sorin Cîrţu pentru jocul cu Gloria Buzău şi, probabil, va lua loc pe banca de rezerve. „Sorinaccio" nu poate conta astăzi pe Cardoso, suspendat, Hidişan şi Vancea, accidentaţi, iar Tilincă, Simion şi Popete nu au fost convocaţi.

Pandurii Târgu Jiu nu a pierdut nici un joc cu Gloria Buzău în Liga I, reuşind numai victorii, 3-0 la Târgu Jiu şi 3-1 în deplasare, sezonul trecut, respectiv 1-0 la Buzău, aceasta fiind şi partida de debut a lui Sorin Cîrţu pe banca tehnică a grupării gorjene.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS