20.9 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportVettel, câştigător în China

Vettel, câştigător în China

Pilotul german Sebastian Vettel a câştigat duminică Marele Premiu de Formula 1 al Chinei, a treia etapă a Campionatului Mondial, iar coechipierul său de la Red Bull, australianul Mark Webber, a trecut linia de sosire al doilea.

Podiumul a fost completat de Jenson Button de la Brawn GP, liderul clasamentului piloţilor. Pe locul patru s-a clasat tot un pilot de la Brawn GP, brazilianul Rubens Barrichello. Au mai terminat cursa în puncte finlandezul Heikki Kovalainen (locul 5), britanicul Lewis Hamilton (locul 6), ambii de la McLaren-Mercedes, germanul Timo Glock de la Toyota (locul 7) şi elveţianul Sebastien Buemi de la Torro Rosso (locul 8). Următoarea etapă a Campionatului Mondial de Formula 1, Marele Premiu al statului Bahrain, va avea loc pe 26 aprilie.

Managerul echipei Ferrari, Luca Baldisserri, a spus că monopostul echipei nu poate suferi modificări majore în scurt timp, chiar dacă scuderia italiană a avut cel mai prost început de sezon din 1981 încoace. Pilotul lui Ferrari, Kimi Raikkonen, a încheiat cursa pe locul 10, iar Felipe Massa a abandonat. Constructorul italian nu a acumulat nici un punct după 3 etape, iar Baldisserri afirmă că problemele au fost cauzate de sistemul KERS şi de lipsa unor difuzoare precum cele ale liderului Brawn GP.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS