17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportEnergia, obligată să învingă

Energia, obligată să învingă

BC Elba Timişoara 96

Energia Rovinari 81

Sala: „Constantin Jude“, spectatori: 1.000.

Elba Timişoara: Dzambic (13 puncte), Tudosă (8), Velickovic (17), Pesic (21), Vasojevic, Markovic (9), Păltinişanu (23), Grubisic (5). Antrenor: Dragan Petricevic.

Energia Rovinari: Hafford (16 puncte), Voinescu (1), Troupe (15), Jackson (13), Apostol, Golubovic, Popescu (18), Trim (18). Antrenor: Theo Evans.

Au arbitrat: M. Ciulin, M. Şerban, M. Săndulache.

Energia Rovinari a pierdut prima dispută din play-off cu Elba Timişoara şi are nevoie de victorii în următoarele două meciuri pentru a se califica în „careul de aşi“ al campionatului.

 

BC Elba Timişoara şi-a fructificat avantajul terenului propriu, reuşind să câştige primul joc din seria de trei programate în primul tur al play-off-ului Diviziei A la baschet masculin, contra echipei Energia Rovinari, scor 96-81.

În lipsa lui Darby, accidentat, tehnicianul Theo Evans a mizat pe loviturile de la distanţă, însă tactica lui s-a dovedit „falimentară". Cu un procentaj al reuşitei de 18 (5 aruncări din 27), Energia nu putea emite pretenţii la victorie, mai ales că nici la libere gorjenii nu s-au dovedit mai precişi, ratând 12 aruncări din cele 34 de care au beneficiat, cu două mai multe decât adversarul. „Leii din Banat" nu au riscat din spatele semicercului, alegând aruncările sigure de două puncte, fiind marcate 24 din 35. Reuşitele conducătorilor de joc ai echipei Energia, Voinescu şi Jackson, au reflectat criza de idei din jocul oaspeţilor, cei doi contabilizând o singură pasă decisivă la finalul jocului şi doar 14 puncte marcate, în timp ce Dzambic a dat şase pase decisive şi a marcat 13 puncte.

Evoluţia lui Bogdan Popescu nu s-a ridicat la nivelul aşteptărilor, deşi a stat în permanenţă pe parchet, ştiindu-se faptul că de prestaţia sa depinde în mare măsură rezultatul final. El a încheiat jocul cu 18 puncte şi opt recuperări, în timp ce de la trei puncte nu a reuşit să marcheze din patru încercări. Kibwe Trim a contabilizat al cincilea „double-double" în ultimele şase meciuri oficiale, confirmând din nou că este unul dintre cei mai în formă jucători ai campionatului. BC Elba Timişoara conduce seria cu scorul de 1-0, iar mâine, la Târgu Jiu, de la ora 18.30, este programat meciul doi, pe care Energia este obligată să-l câştige pentru a spera în continuare la calificarea în semifinalele Diviziei A.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS