12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportEgal de palmares pentru Oltchim

Egal de palmares pentru Oltchim

Campioana României a remizat în Danemarca, dar a ratat accesul în finală din cauza meciului slab din turul semifinalei.

 

Prima repriză a meciului dintre Viborg şi Oltchim Râmnicu Vâlcea a semănat izbitor de mult cu partida din manşa tur a semifinalei Ligii Campionilor. De data aceasta, rolurile au fost inversate. Danezele au jucat slab, mult sub aşteptări, cu atacuri previzibile şi o apărare aproximativă. De partea cealaltă, Radu Voina a mizat pe Roxana Gatzel în centru. Oltchim a evoluat în viteză, s-a repliat rapid şi a reuşit să domine cu autoritate. Campioana României a condus cu 5-1, Luminiţa Huţupan Dinu a făcut minuni în poartă, iar trupa antrenată de Voina a dat impresia că poate reuşi o minune în Danemarca, în ajunul Paştelui. Oltchim rezolvase pe jumătate problema calificării şi conducea la pauză cu 12-8. Cum la Vâlcea nordicele reuşiseră să se impună la şase goluri diferenţă, oltencele mai aveau nevoie de trei goluri avans pentru a juca marea finală. Debutul reprizei secunde le-a aparţinut în totalitate vâlcencelor. Huţupan a scos tot, Maier a fost de neoprit pe contraatac, iar Vâlcea conducea cu 15-9, anulând avantajul Viborgului din tur. Din acel moment se juca de la egal la egal şi cei 50 de români dominau fondul sonor al sălii. Din păcate, elevele lui Radu Voina s-au speriat de un rezultat miraculos şi treptat au cedat iniţiativa. Din acel moment, Vâlcea a mai marcat numai şase goluri în 25 de minute şi echipa Cristinei Vărzaru s-a apropiat decisiv. Problema calificării nu s-a mai pus iar în finalul meciului s-a jucat numai pentru palmares. Singura care a continuat să joace la înălţime a fost Luminiţa Huţupan, în cele din urmă fiind egalitate la 21. În marea finală merg danezele, vâlcenilor rămânându-le gustul amar şi senzaţia că se putea mult mai mult. În meciul din Danemarca pentru Oltchim au marcat: Lecuşanu (7), Maier (5), Manea (3), Gatzel (2), Vădineanu (1), Elisei (1), Puşcaşu (1), Luca (1).

„Ultima impresie contează întotdeauna“

 

Handbalista Luminiţa Huţupan Dinu, cea mai bună olteancă din Danemarca, a dat de înţeles că se va retrage la sfârşitul acestui sezon şi că meciul contra celor de la Viborg a fost ultimul în cupele europene. „Mi-am dorit să ajut echipa cât mai mult pentru că ştiu că ultima impresie contează întotdeauna", a spus „Huţu", care îşi doreşte foarte mult să rămână gravidă în perioada imediat următoare.

 

Gyor, în finală

 

Campioana Ungariei, ETO Gyor Graboplast, a reuşit să se califice în finala Ligii Campionilor Europeni. Unguroaicele cedaseră prima manşă, la Viena, cu scorul de 25-26, dar au jucat impecabil în manşa a doua şi s-au impus fără probleme cu scorul de 29-21. Cele două românce de la Gyor, Aurelia Brădeanu şi Simona Spiridon, vor încerca să răzbune Oltchimul în ultimul act, în finala contra danezelor de la Viborg.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS