Acasă Sport Poloiştii români au învins Italia

Poloiştii români au învins Italia

Echipa naţională de polo a României a obţinut miercuri prima victorie în Grupa a 2-a a Ligii Mondiale, după ce a învins reprezentativa Italiei, scor 12-10, într-un meci disputat la Oradea.

Jocul a început cu o lovitură de la cinci metri, transformată de italieni chiar în primul minut de joc. Replica a venit de la stelistul Andrei Buşilă, care a marcat pentru 1-1. Andrei Iosep a adus România în avantaj, însă italienii au egalat prin Felugo. Primul sfert s-a încheiat cu un nou avantaj pentru români, prin golul înscris de Cosmin Radu, care a fructificat o superioritate numerică.

Sfertul doi a debutat cu un gol al lui Iosep, care a făcut ca România să se distanţeze la două goluri, scor 4-2. Radu Cosmin a punctat pentru 5-2 în ultima secundă a atacului, dar italienii au redus din diferenţă printr-o nouă lovitură de cinci metri. Ghiţă Dunca a reuşit să puncteze pentru 6-3, dar italienii au marcat de două ori consecutiv, iar sfertul secund s-a încheiat cu scorul de 7-5, după ce Andrei Iosep a înscris din cinci metri.

Sfertul trei a debutat cu un gol înscris de Ramiro Georgescu, după care Iosep a dus scorul la 9-5. Italienii au redus din handicap prin Rizzo, însă Edi Andrei a refăcut imediat diferenţa de patru goluri, scor 10-6. Kadar Kalman a înscris şi el pentru 11-6, iar italianul Georgetti a transformat o nouă lovitură de pedeapsă, ducând scorul la 11-7. În sfertul patru, italienii au punctat de două ori la rând, iar Georgescu a stabilit scorul final, 12-10 pentru România, cu un minut înainte de finalul meciului.

Exit mobile version