9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPlatini inspectează Ucraina şi Polonia

Platini inspectează Ucraina şi Polonia

Preşedintele UEFA, Michel Platini, efectuează o vizită în Ucraina şi Polonia unde verifică pregătirile pentru EURO 2012, după ce organizatorii au fost criticaţi din cauza întârzierilor la lucrările pentru construcţia şi modernizarea stadioanelor, drumurilor şi hotelurilor. Presa din Ucraina şi Polonia a scris că este posibil ca UEFA să schimbe locul de desfăşurare a turneului din cauza problemelor de infrastructură. Forul fotbalistic european va decide stadioanele şi oraşele-gazdă ale meciurilor Campionatului European din 2012 cu ocazia Comitetului Executiv al UEFA, care va avea loc în luna mai, la Bucureşti. Se va discuta şi posibilitatea ca Ucraina să aibă doar două oraşe-gazdă, în timp ce Poloniei să-i fie acordate şase.
Polonia are în construcţie şase stadioane, la Varşovia, Poznan, Wroclaw, Cracovia, Gdansk şi Chrzow. Ucraina a construit un singur stadion nou, la Dnepropetrovsk (31.000 locuri), arena din Doneţk este în construcţie, iar stadioanele din Kiev – Odessa şi Harkov sunt în renovare. Alt dezavantaj al Ucrainei este legat de locurile din hoteluri, care nu pot acoperi cazarea echipelor, a suporterilor şi a oficialilor. Proiectul iniţial prevedea ca fiecare ţară să aibă cel puţin patru stadioane care să poate găzdui partidele de la Campionatul European din 2012. Guvernul ucrainean promite că va investi alte 105 milioane de euro pentru reconstrucţia de aeroporturi şi 147 de milioane de euro pentru construirea şi reparaţia a 5.000 de kilometri de şosele.
Şeful forului fotbalistic european a afirmat că, în ciuda tuturor impedimentelor, nu se va pune problema ca Ucraina să piardă dreptul de a fi una dintre organizatoarele Campionatului European.
„Este imposibil ca Ucraina să piardă organizarea turneului. Am primit garanţii din partea guvernului ucrainean şi sunt sigur că Stadionul Olimpic va fi gata până în 2011. Nu există îngrijorări în acest sens“, a afirmat Michel Platini, deşi construcţiile au fost întârziate mai mult de şase luni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS