12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Încep finalele

Universitatea – Unirea Urziceni

Stadion „Ion Oblemenco“, astăzi, ora 20.45 (Antena 1).

Formaţii probabile:

Universitatea: Bornescu – Dănănae, V. Găman, D. Stoica, Rose – Prepeliţă, Şoavă, Gîngioveanu – Wobay – M. Costea, Fl. Costea. Antrenor: Nicolo Napoli.

Unirea: Arlauskis – Nicu, Galamaz, Mehmedovic, Bordeanu – Todoran, Apostol, Pădureţu, T. Bălan – Bilaşco, Rusescu. Antrenor: Dan Petrescu.

Vor arbitra: T. Crăciunescu – Ed. Dumitrescu, A. Oniţă.

Confruntarea oltenilor cu echipa de pe locul III este un fel de finală pentru ocuparea unui loc de cupe europene, după nouă ani de absenţă a Ştiinţei din Europa fotbalistică.

 

Are dreptate Dan Petrescu afirmând că de acum meciurile dintre echipele care luptă pentru calificarea în cupele europene vor fi de foc, adevărate finale. Într-adevăr, întâlnirea din această seară de pe „Ion Oblemenco" este un derbi pentru podiumul campionatului. Nu este însă un derbi în adevăratul sens al cuvântului, echipa ialomiţeană apărând pe prima scenă în urmă cu trei ani, neavând nici un fel de tradiţie sau vreun „brand" în spate, aşa cum este cazul Craiovei.

Paradoxal, dar Universitatea n-a reuşit până acum să învingă, pe teren propriu, echipa din Urziceni! Întâlnirile directe datează din campionatul 2005/2006, când ambele echipe s-au întâlnit în Liga a II-a, apoi s-au confruntat în primul eşalon, iar acest aşa-zis complex de acasă în faţa Unirii datează încă din Liga a II-a.

Înaintea acestei „finale", Craiova vs. Unirea, „Chelsea de Urziceni" este pe locul III, la trei puncte de liderul Dinamo, Craiova având cu cinci puncte mai puţin decât echipa lui Dan Petrescu.

De ce însă este Ştiinţa favorită astăzi în acest „derbi"? În ciuda înfrângerii de la Timişoara, pusă pe seama lipsei de concentrare, trupa lui Napoli este în formă, iar ultimele meciuri au demonstrat că jocul se leagă, că este îndreptăţită să participe într-o cupă europeană. În plus, Unirea vine la Craiova după un meci destul de obositor pe care l-a susţinut marţi, în Cupa României. Managerul general al Craiovei, Ilie Balaci, îi avertizează însă pe olteni că nu vor avea viaţă uşoară cu trupa lui Dan Petrescu. „Ialomiţenii nu sunt obosiţi după partida din Cupa României cu FC Vaslui, pentru că Dan Petrescu ştie să dozeze foarte bine efortul elevilor săi. Nu cred că vor fi astfel de probleme, cum nici la noi nu au fost după ce am avut 11 jucători la loturile naţionale", a afirmat, conform site-ului www.craiovamaxima.ro, Ilie Balaci.

Stroe: Merg pe 1 solist

 

Preşedintele de onoare al Universităţii, Corneliu Andrei Stroe, este convins că toate cele trei puncte ale meciului din această seară de pe „Ion Oblemenco" vor fi contabilizate de gazde. „În mod normal, exclud X-ul şi 2-ul. Merg pe 1 solist. Nu concep ca Universitatea să nu îşi ia cele trei puncte. Valoarea pe care Ştiinţa a etalat-o în ultimele cinci-şase etape, includ aici şi jocul bun, dar lipsit de şansă de la Timişoara, îi conferă Craiovei speranţa într-o victorie cu Urziceni. Cred totodată că Ştiinţa va accede în cupele europene anul acesta", a spus ieri Stroe. Napoli nu-l poate folosi astăzi pe Dilevski, suspendat ca urmare a cumulului de cartonaşe galbene. În lotul lui Dan Petrescu se află trei jucători trecuţi prin curtea Universităţii: Bordeanu, D. Tudor, S. Frunză, plus S. Rădoi (fost la Extensiv).

În partida tur disputată la Urziceni, Craiova a învins pe Unirea cu scorul de 2-1, golurile oltenilor fiind marcate de Baird (‘17) şi Stoianof (‘62), în timp ce pentru Unirea a înscris George Galamaz (‘11). Unirea Urziceni, aflată pe primul loc înaintea întâlnirii cu Universitatea Craiova, suferea atunci a doua înfrângere din cele opt etape disputate din ediţia 2008/2009 şi a pierdut fotoliul de lider al Ligii I.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

38 COMENTARII