16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportTunarii atacă submarinul

Tunarii atacă submarinul

Arsenal are şanse mari să ajungă în semifinalele Ligii Campionilor, după ce în tur a remizat, scor 1-1, cu Villarreal, cu toate că nu va beneficia de aportul a patru jucători în manşa a doua.

Neînvinsă pe teren propriu de 23 de meciuri în Liga Campionilor, Arsenal Londra va încerca şi în această seară să continue seria rezultatelor pozitive de invidiat, în partida cu Villarreal, din manşa a doua a sferturilor de finală ale Ligii Campionilor. În tur, „tunarii“ lui Arsene Wenger au obţinut un rezultat bun (1-1) în disputa cu „Submarinul Galben“, condus de pe bancă de Manuel Pellegrini, graţie unui gol de excepţie, marcat de Emanuel Adebayor.
Arsenal nu a mai pierdut la Londra de pe vremea când evolua pe bătrânul „Highbury“, ultima înfrângere fiind consemnată în 2004, 1-2 cu Chelsea.
Pe noua arenă „Emirates“, Arsenal Londra nu a mai primit gol de 424 de minute, adică de la întâlnirea cu Liverpool, din sferturile de finală ale ediţiei de anul trecut a Ligii Campionilor. Ultimul jucător care a marcat în poarta „tunarilor“ a fost Dirk Kuyt, de la Liverpool.
Pentru Arsenal nu va fi însă deloc uşor, deoarece spaniolii de la Villarreal au avut tot timpul rezultate bune în disputele cu echipele engleze, cel mai bun exemplu fiind eliminarea lui Manchester United, din sezonul 2005/2006, când ibericii au obţinut o remiză „albă“ pe „Old Trafford“, după o victorie la limită pe teren propriu.

Senna nu va evolua

Căpitanul formaţiei Villarreal, mijlocaşul Marcos Senna, nu va putea evolua în partida contra lui Arsenal, după ce s-a accidentat în meciul de sâmbătă, cu Malaga. Senna are probleme musculare la piciorul stâng, el fiind înlocuit în minutul 80 al partidei din etapa a 30-a din Primera Division, pierdută cu 2-0. Campionul european din 2008 cu echipa naţională a Spaniei a fost cel care a marcat pentru Villarreal în meciul tur cu Arsenal, încheiat la egalitate, scor 1-1. Gruparea spaniolă nu va conta nici pe mijlocaşul ofensiv Santi Cazorla, care va lipsi tot sezonul.

Tunarii vor avea o defensivă improvizată

Arsenal Londra nu va beneficia de aportul a patru jucători la meciul cu Villarreal. William Gallas, Gaël Clichy, Johan Djourou şi portarul Manuel Almunia sunt accidentaţi, iar antrenorul Arsene Wenger va trebui să improvizeze aproape întreg blocul defensiv. Bakary Sagna va evolua pe partea dreaptă a apărării, Kolo Touré şi Mikaël Silvestre – în centru, iar tânărul de 19 ani, Kieran Gibbs, va juca pe postul de fundaş stânga. În ciuda faptului că ultimului îi lipseşte experienţa, antrenorul Wenger a declarat că are încredere în acesta: „Am încredere în el şi sunt convins că poate să facă un meci bun“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS