20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportWenger, prizonierul propriei politici de transferuri

Wenger, prizonierul propriei politici de transferuri

Tehnicianul lui Arsenal Londra, Arsene Wenger (foto), susţine că nu va renunţa să promoveze jucătorii tineri, deşi o parte a presei britanice i-a contestat capacitatea managerială şi politica de transferuri. Într-un interviu acordat publicaţiei News of the World, antrenorul francez a reunoscut că este „prizonierul“ propriei politici de transferuri, adăugând că nu regretă că în vară a refuzat să-i cumpere pe experimentaţii Gareth Barry şi Xabi Alonso. „Eu am încredere în modul în care fac transferuri, deşi toţi au spus că voi eşua. Lumea mi-a reproşat că nu i-am cumpărat pe Gareth Barry şi Xavi Alonso, deşi îi pierdusem pe Hleb, Flamini şi Rosicky. Trebuia să reconstruiesc linia mediană a echipei, dar să anticipez plecarea lui Flamini? Nu am putut, deoarece am crezut că va rămâne“, a explicat Wenger. Antrenorul francez susţine că în intersezon a decis să nu-i cumpere pe Gareth Barry şi pe Xabi Alonso pentru a le da posibilitatea jucătorilor tineri din lot să se afirme. „Sunt prizonierul propriei politici de transferuri. Dacă îi luam pe Barry şi Alonso, îi terminam pe Alexandre Song, Abou Diaby şi Denilson. Trebuia ca ei să fie integraţi, iar de multe ori accidentările ne-au ajutat să descoperim jucători noi. Echipa de acum a crescut foarte mult, deşi presiunea este foarte mare“, a afirmat Arsene Wenger.
Tehnicianul „tunarilor“ susţine că începutul slab de sezon al echipei sale a fost cauzat şi de incertitudinea legată de plecarea atacantului Emmanuel Adebayor.
„Adebayor era nehotărât: plec, stau, plec, stau. Lucrul acesta a fost un factor foarte important. Jocul nostru a avut momente când a fost dezastruos şi te întrebi de ce s-a întâmplat acest lucru, deşi aveam astfel de jucători în lot. Cel mai mult m-am îngrijorat după înfrângerea cu Manchester City, scor 0-3, din noiembrie, apoi a venit victoria contra lui Chelsea. Încrederea a crescut, iar acum suntem neînvinşi de 18 meciuri în Premier League, deşi regretăm multe erori din acest sezon“, a adăugat antrenorul lui Arsenal, echipă care ocupă locul patru în clasament, cu 61 de puncte după 32 de etape.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS