10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportFetele merg la europene, băieţii rămân acasă

Fetele merg la europene, băieţii rămân acasă

Naţionalele de handbal tineret ale României au jucat la sfârşitul săptămânii trecute turnee de calificare la competiţii internaţionale de anvergură.

Doar naţionala feminină s-a calificat la turneul final al Campionatului European din Ungaria, în timp ce băieţii au ratat calificarea la Campionatul Mondial care se va desfăşura în Egipt. Handbalistele românce au jucat trei partide, la Brăilă, înregistrând două victorii, 38-12 cu Luxemburg, şi 34-23 cu Finlanda, şi o înfrângere, în faţa Rusiei, 29-30, ocupând locul doi în grupă. Pe prima poziţie s-a clasat Rusia, care alături de România va merge la Europenele din Ungaria, programate în perioada 9-23 august.

Selecţionata masculină a României nu a reuşit să se califice la Campionatul Mondial din Egipt, înregistrând o victorie, un egal şi o înfrângere în cadrul turneului desfăşurat în localitatea elveţiană Mohlin. Tricolorii au fost învinşi în primul joc de Estonia, scor 30-28, au remizat cu Elveţia, 33-33, iar duminică, în ultima partidă, au depăşit Cipru cu 36-25.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS