8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportCoroniţe pentru ploieşteni

Coroniţe pentru ploieşteni

CSU Asesoft Ploieşti a câştigat a şasea Cupă a României după ce a spulberat CS Otopeni în finala Final Four de la Târgu Jiu. Energia Rovinari a învins CSU Cuadripol Braşov în finala mică şi s-a clasat pe locul trei.

 

Gruparea ploieşteană, susţinută din tribune de patronul Sebastian Ghiţă, a dat o adevărată reprezentaţie de forţă şi valoare în Final Four de la Târgu Jiu, adjudecându-şi Cupa României după ce învins detaşat, scor
93-63 (20-23, 24-8, 26-17, 23-15), pe CS Otopeni în finala competiţiei. Echipa din Otopeni a contat doar în primul sfert pe care l-a şi câştigat, scor 23-20, însă a cedat după accidentarea lui Obradovic din sfertul doi. Cea mai bună echipă din România, CSU Asesoft Ploieşti, a arătat că este şi foarte bine organizată, jucătorii primind la final din partea staff-ului coroniţe şi tricouri cu numărul 6, numărul cupelor câştigate. Preşedintele Federaţiei Române de Baschet, Carmen Tocală, consideră că victoria ploieştenilor este fără dubii. „Asesoft a aliniat o echipă foarte puternică. La acest moment are jucători străini de primă mână europeană, iar jucătorii români sunt cei mai buni din ţară pentru că sunt componenţi ai loturilor naţionale. Meciul s-a disputat în teren şi nu în afară. Fără discuţie, arbitrajele au fost excelente, doar au condus jocurile cei mai buni arbitri din ţară.

Aş vrea să mulţumesc organizatorilor Final Four al Cupei României, o surpriză plăcută pentru noi. Un oraş ca Târgu Jiu a trăit pentru baschet zilele acestea. Trebuie să felicit şi echipa, care de la primul an în Divizia A a obţinut locul 3, învingând astăzi (duminică-n.r.) categoric Braşovul. Lumea a trăit pentru baschet", a afirmat Tocală.

 

Energia, pe locul trei

 

Energia Rovinari a dispus de CSU Cuadripol Braşov, scor 92-76 (27-23, 20-17, 20-17, 25-19), în finala mică a competiţiei, clasându-se pe locul trei în Final Four. Cu Bogdan Popescu în mare formă, gorjenii au condus în permanenţă pe tabela de marcaj, cu excepţia câtorva minute din sfertul doi, când Braşovul a avut un punct avantaj 32-31. Elevii lui Theo Evans au făcut şi spectacol, în special prin Troupe şi Trim, autorii unor slam-dunk-uri care au ridicat spectatorii în picioare. „Echipa Energiei este inconstantă. Câteodată chiar nu ştiu ce se întâmplă, dar cred că asta se datorează faptului că suntem o echipă tânără, neexperimentată. De multe ori am observat că echipa se învârteşte în jurul lui Bogdan Popescu, un jucător mai experimentat, iar atunci când merge el, merge şi echipa, iar dacă nu joacă bine, nu joacă nici colegii lui. De data asta, Bogdan a jucat bine şi ceilalţi la fel, toată lumea, de fapt", a spus Evans la final. Tehnicianul american crede că performanţa obţinută de echipa sa face o bună propagandă baschetului în Târgu Jiu şi atrage copiii către acest sport. „Este important că oraşul acesta a obţinut un loc 3 în Cupa României la prima prezenţă în această competiţie. Mai important decât acest ultim rezultat este faptul că baschetul este din ce în ce mai popularizat aici, la Târgu Jiu. Evenimentul care s-a desfăşurat în aceste zile nu face decât să aducă un mare serviciu baschetului. S-a montat un teren de baschet în afara sălii, tot mai mulţi copii vin către baschet renunţând la fotbal", a mai spus Evans.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS