17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRonaldo îl apără pe Adriano

Ronaldo îl apără pe Adriano

Atacantul lui Corinthians a criticat jurnaliştii care l-au tratat fără respect pe fostul său coechipier din naţionala Braziliei.

Jucătorul brazilian al formaţiei Inter Milano, Adriano, care are 27 de ani, a surprins vineri când a anunţat că abandonează temporar cariera sportivă deoarece nu mai are bucuria de a juca fotbal. El părăsise în urmă cu trei săptămâni Italia pentru a se alătura lotului naţionalei Braziliei şi nu a revenit la antrenamentele campioanei Italiei.
Îngrijorat de situaţia în care se află fostul său coechipier din naţionala Braziliei, atacantul lui Corinthians, Ronaldo, a promis că va face tot posibilul pentru a-l ajuta să depăşească momentele dificile pe care le traversează. „Este o perioadă grea pentru Adriano. Sunt foarte trist în aceste momente şi voi încerca să-i întind o mână de ajutor, dar nu o voi face decât în particular. Nu sunt o persoană care îl judecă şi mă deranjează să văd cu câtă lipsă de respect a fost tratat de o parte a presei. Cu toţii suntem oameni şi trebuie să ne uităm în primul rând la noi înşine înainte de a-i judeca pe alţii“, a afirmat fostul jucător al lui Real Madrid şi AC Milan.

Mourinho: Adriano trebuie să fie fericit

Tehnicianul lui Inter, Jose Mourinho, susţine că a făcut tot ce a putut pentru a-l ajuta pe Adriano şi apreciază că este mult mai important ca acesta să fie fericit decât să practice fotbalul fără plăcere. „Inter a încercat să facă tot posibilul ca să-l ajute pe Adriano. În prezent, cel mai important lucru este ca el să fie fericit. Dacă în acest fel se poate bucura de viaţă este perfect şi nu mai contează dacă joacă sau nu fotbal. Încă nu am vorbit cu jucătorul, însă sper să am şansa să mă întâlnesc cu el şi să aflu motivul pentru care a luat această decizie“, a spus tehnicianul portughez al grupării „nerazzurre“.
Odată cu numirea lui Jose Mourinho în funcţia de antrenor al lui Inter, Adriano s-a bucurat de încrederea tehnicianului portughez şi a avut evoluţii remarcabile în debutul acestui sezon. Problemele brazilianului au reapărut după ce s-a prezentat la un antrenament în stare de ebrietate, motiv pentru care a fost exclus câteva zile din lot.

Flamengo îi întinde o mână de ajutor

Internaţionalul brazilian a fost cumpărat de formaţia milaneză în 2001 de la Flamengo. După jumătate de sezon petrecut la gruparea „nerazzurră“, acesta a fost împrumutat la Fiorentina, iar mai apoi, la Parma, unde a fost coechipier cu atacantul român Adrian Mutu. După Campionatul Mondial din 2006, Adriano (29 de goluri în 47 de selecţii în naţionala Braziliei) a traversat o perioadă mai puţin fastă din cauza problemelor pe care le-a avut cu alcoolul şi viaţa extrasportivă. În sezonul trecut, vârful a fost împrumutat în ţara natală, la Sao Paulo, şi a revenit la Inter în vara anului 2008.
Oficialii lui Flamengo, echipă la care Adriano şi-a început cariera profesionistă, au anunţat că sunt dispuşi să-l primească la antrenamente dacă acesta va dori să revină pe gazon.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS