11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Fără şansă

FC Timişoara 1

Universitatea 0

Stadion „Dan Păltinişanu“, spectatori: 26.000.

A marcat: Arm. Karamian (’48).

FC Timişoara: Pantilimon – Bădoi, Nibombe, Cisovsky (’42, Luchin), Latovlevici – Arm. Karamian, Alexa, B. Borbely, Art. Karamian – G. Bucur (’88, Parks), Magera (’83, Vrsici). Antrenor: Gabi Balint.

Universitatea: Bornescu – Dănănae, V. Găman, D. Stoica, Rose (’55, Gîngioveanu) – Prepeliţă, Dilevski (’66, Dina), Şoavă – Wobay – M. Costea (’89, Crăciun), Fl. Costea. Antrenor: Nicolo Napoli.

Cartonaşe galbene: Luchin/Dilevski, Dina.

Au arbitrat: Al. Tudor – I. Popa, M. Nagy.

La capătul unui derbi fascinant, Craiova s-a învins singură, oltenii ratând, la 0-0, un penalti prin D. Stoica, iar Fl. Costea irosind neverosimil două uriaşe ocazii la poarta lui Pantilimon, portarul gazdelor fiind cel mai bun jucător de pe teren.

 

Ca şi în meciul cu Dinamo, chiar în primul minut, Bornescu a intervenit salvator la şutul periculos al golgheterului gazdelor, Gigel Bucur. Derbiul provinciei a continuat spectaculos, cele două echipe jucând deschis, fără menajamente. Bucur a mai dat emoţii oaspeţilor în alte două situaţii (’4, ’9), dar cea mai mare ocazie a fost irosită de oaspeţi, prin Fl. Costea, care s-a distrat cu apărarea Timişoarei, însă a fost deposedat in extremis de Cisovsky (’11). Suporterii celor două formaţii aşteptau ca fraţii Karamian, respectiv Costea să facă diferenţa, Timişoara a dominat, la un moment dat, ostilităţile, dar ocazii au fost la ambele porţi. Bornescu a deturnat în corner şutul lui Art. Karamian (’28), iar peste şase minute, la poarta cealaltă, uriaşul Pantilimon a respins miraculos „capul" trimis de „micuţul" Wobay, din apropierea buturilor gazdelor. Bornescu a fost iarăşi la post la şutul lui Bădoi (’43), apoi arma letală a Ştiinţei, fratele cel mare Costea, nu a putut fi oprită din „trafic" decât cu preţul unui fault (făcut de B. Borbely).

 

D. Stoica şi Fl. Costea, „eroii“ de pe Bega

 

Lovitura de pedeapsă din ultimul minut al primei reprize a fost însă executată neaşteptat de slab de Dorel Stoica iar goalkeeper-ul Pantilimon, urmărit din tribune de scouterii de la Sunderland, a respins. „Am pierdut meciul pentru că am ratat acel penalti", avea să spună, la sfârşitul partidei, Nicolo Napoli.

La reluare, acelaşi Dorel Stoica a fost „eroul" fazei din minutul 48, când s-a înscris unicul gol al derbiului de sâmbătă: inepuizabilul Gigel Bucur l-a ridiculizat pe căpitanul Ştiinţei, a centrat perfect în faţa porţii, iar Arman Karamian, din şase metri, a reluat în plasă fără probleme, 1-0. După evoluţia foarte bună din meciul cu Dinamo, căpitanul Craiovei n-a prins sâmbătă o zi de excepţie, ca, de altfel, nici Fl. Costea, care a ratat din situaţii bune.

La 1-0, Timişoara jubila, era pe primul loc în clasament chiar şi depunctată. Latovlevici a fost pe punctul de a mişca tabela de marcaj, însă Bornescu (’68) şi-a demonstrat clasa de mare portar. Craiova a ieşit la atac, a avut trei lovituri libere, dar Şoavă şi D. Stoica (în două rânduri) n-au reuşit să le fructifice (’75, ’77). Gîngioveanu, acest titular de pe… banca de rezerve, a şutat excelent, însă Pantilimon a fost într-o zi de excepţie şi nu a putut fi învins (’79). Cea mai mare ocazie a reprizei a doua s-a petrecut cu vreo şase minute înainte de final, când Fl. Costea, din cinci metri, a şutat în portar. Vedeta Ştiinţei a fost imitată de fostul internaţional al naţionalei Costa Rica, Parks, care, din trei metri, a şutat în braţele lui Bornescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

27 COMENTARII