16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportChelsea, cu un pas în semifinale

Chelsea, cu un pas în semifinale

Liga Campionilor – Sferturi

Liverpool – Chelsea 1-3
Stadion „Anfield Road“, spectatori 43.000.
Au marcat: Torres ’6 / Ivanovic ’39, ’51, Drogba ’62.
Liverpool: Reina – Arbeloa, Carragher, Skrtel, Fabio Aurelio (Dossena ’75) – Kuyt, Lucas (Babel ’79), Xabi Alonso, Riera (Benayoun ’68) –
Gerrard – Torres. Antrenor: Rafael Benitez.
Chelsea: Cech – Ivanovic, Terry, Alex, A. Cole – Kalou, Ballack, Essien, Lampard, Malouda – Drogba (Anelka ’80). Antrenor: Guus Hiddink.
Cartonaşe galbene: Fabio Aurelio / Kalou, Terry.
A arbitrat: Claus Bo Larsen (Danemarca).

 

Londonezii lui Guus Hiddink au amuţit stadionul „Anfield Road“, impunându-se cu 3-1 în faţa unei echipe care nu a prins cea mai bună zi a ei.

Chelsea Londra a câştigat duelul cu Liverpool din prima manşă a sferturilor Ligii Campionilor, chiar pe terenul „cormoranilor“, unde s-a impus cu 3-1.
Două lovituri de cap ale lui Branislav Ivanovic şi reuşita lui Didider Drogba au redus aproape de zero şansele lui Liverpool de a ajunge în semifinalele competiţiei.
În ultimele patru deplasări pe „Anfield Road“, Chelsea avea la activ un singur gol, care, de fapt, a fost un autogol al lui John Arne Riise. Şi de data aceasta, pentru „albaştri“ meciul a început cum nu se poate mai prost, ei fiind conduşi cu 1-0 încă din minutul 6, când spaniolul Fernando Torres a punctat pentru Liverpool, la capătul unei acţiuni cursive, la care au mai participat Dirk Kuyt şi Alvaro Arbeloa. La scurt timp după ce gazdele au deschis scorul, Drogba a ratat o ocazie mare, din postura de singur cu portarul, după ce a fost servit ideal de Salomon Kalou.

Ivanovic a lovit de două ori

În finalul primei reprize, Chelsea a insistat în atac şi a obţinut două lovituri libere, la ambele „albaştrii“ trimiţând mingea în zid. Florent Malouda a avut şi el o ocazie bună de a înscrie, dar a fost blocat în momentul şutului. Chelsea a reuşit să egaleze în minutul 39, când fundaşul Ivanovic, introdus titular în locul accidentatului Jose Bosingwa, s-a înălţat la un corner executat de Malouda şi a trimis mingea în plasă. Acesta a fost primul gol marcat de Ivanovic în tricoul lui Chelsea.
În repriza a doua, echipa londoneză a avut o viteză în plus faţă de Liverpool şi o mai bună organizare în joc, iar acest lucru s-a văzut şi pe tabelă. În minutul 51, Didier Drogba, după un un-doi rapid cu Frank Lampard, l-a învins pe Reina cu un şut pe jos, dar Jamie Carragher a salvat miraculos de pe linia porţii. Un minut mai târziu, John Terry a fost avertizat cu „galben“ pentru o intrare dură asupra portarului Reina şi din cauza acestui cartonaş va rata meciul retur.
În minutul 62, londonezii au trecut un avantaj graţie celui de-al doilea gol marcat de Ivanovic, care a înscris tot cu capul după o lovitură de colţ. Cinci minute mai târziu, stadionul „Anfield Road“ a amuţit din nou, când Drogba a înscris în urma unei centrări a lui Malouda de pe partea stângă. Liverpool a încercat până la finalul partidei să reducă din handicap pentru a mai spera la calificare, dar defensiva londoneză s-a descurcat şi tabela a rămas blocată la 1-3. Manşa a doua va avea loc pe 14 aprilie.
 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS