10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBarcelona s-a distrat cu Bayern

Barcelona s-a distrat cu Bayern

Catalanii au avut un meci mult mai uşor cu echipa antrenată de Jurgen Klinsmann, pe care au învins-o la o diferenţă de patru goluri.

Barcelona a obţinut o victorie la un scor de maidan, 4-0 cu Bayern München, în prima manşă a sferturilor de finală ale Ligii Campionilor, şi este în proporţie de 99,99 la sută calificată în semifinale. Catalanii au marcat toate cele patru goluri în prima repriză, când au luat cu asalt poarta apărată de Butt. Fără apărătorii centrali Lucio şi Van Buyten şi fundaşul stânga Philipp Lahm, defensiva oaspeţilor a cedat prima dată în minutul 9, când Andres Iniesta l-a driblat pe Hamit Altıntop, l-a servit pe Eto’o, camerunezul a prelungit până la Messi (foto), care a trimis în poartă. Trei minute mai târziu a fost rândul argentinianului să-l servească pe Eto’o, portarul Butt fiind învins pentru a doua oară. În minutul 38, Messi a marcat al optulea său gol în actuala ediţie a Ligii Campionilor, reluând în plasă o centrare pe jos a lui Henry. Acesta din urmă a marcat pentru 4-0 în minutul 43, fiind servit de Eto’o.
În repriza a doua, Barcelona nu a mai insistat în atac şi s-a mulţumit cu o posesie prelungită a balonului. Bayern a alergat în van după marcarea golului de onoare, dar, până la urmă, cea mai mare ocazie a aparţinut tot spaniolilor, protagonist fiind Messi.

„Am făcut un joc fantastic“

Preşedintele Barcelonei, Juan Laporta, a declarat după succesul în faţa lui Bayern München că echipa catalană a fost mult mai bună şi a meritat victoria, dar a precizat că formaţia sa nu se poate considera calificată în semifinale.
„Am făcut un joc fantastic în faţa unei echipe mari a Europei. Îi respectăm pe cei de la Bayern München, dar noi am fost mai buni. Am jucat un fotbal magic şi cred că am luat un avans considerabil înaintea manşei secunde. Totuşi, meciul de la München va fi foarte complicat. Nu este totul decis“, a declarat Juan Laporta.
Antrenorul ibericilor, Josep Guardiola, a fost mai ponderat, dar a ţinut să remarce forţa echipei sale, despre care a spus că a fost foarte unită: „Suntem pe drumul cel bun, dar nu este totul rezolvat. Dacă nu ne concentrăm, putem fi surprinşi. Am muncit foarte mult, ca grup, iar rezultatul este foarte bun. Am pasat bine, am combinat mult, iar adversarii noştri au reuşit puţine lucruri, ceea ce este foarte bine pentru noi“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS