24.8 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportA înviat Ştiinţa!

A înviat Ştiinţa!

După ce a zdrobit campioana CFR Cluj, Universitatea a reuşit într-o atmosferă de poveste, ca pe vremea „Craiovei Maxima“, să umilească şi liderul Dinamo, fiind aproape chiar de o spectaculoasă calificare în Liga Campionilor.

 

La patru ani de la revenirea în prima ligă, Universitatea a început să se răzvrătească împotriva Capitalei, primul pas fiind făcut miercuri seară, prin victoria asupra eternului rival, Dinamo. Cu mai bine de două ore, înainte de începerea partidei, tribunele erau aproape pline. Glasurile a 28.000 de oameni s-au auzit, cu 15 minute înainte de începerea meciului, în „Cântec pentru Oltenia", cei de la www.craiova-maxima.ro având o iniţiativă deosebită prin împărţirea unor fluturaşi cu textul cunoscutului imn al Ştiinţei din 1983, cântat apoi de întreg stadionul, în prezenţa autorului versurilor, poetul Adrian Păunescu. Oficiala a fost plină de personalităţi: Corneliu Stroe, Ilie Balaci, Sorin Cîrţu, Aurel Beldeanu, Gabi Boldici, Emil Săndoi, Pavel Badea, Silvian Cristescu, Augustin Călin, Ovidiu Stîngă, Corneliu Papură, fraţii George şi Costel Ilinca, Constantin Popeci, Gigi Nedelescu, Jean Niţulescu, Cornel Nistorescu, Ovidiu Ioaniţoaia, Huidu, Aurelian Temişan şi, cu inconfundabila pălărie, Mitică Dragomir ş.a. N-au lipsit prefectul Florin Stancu şi preşedintele Consiliului Judeţean Dolj, Ion Prioteasa.

 

„Mai sunt şapte-opt jucători ca fraţii Costea“

 

Prin „ceaţa" făcută de fumigene şi torţe a început lupta… Catalogat drept un derbi de „antipatie maximă", meciul a însemnat execuţia liderului Dinamo de cei doi fraţi în vogă ai Craiovei, Florin şi Mihai Costea, aşa cum a prezis, cu o zi înainte, fostul component al „campioanei unei mari iubiri", Victor Niculescu („Fonfo"). Adrian Mititelu, un finanţator fericit, spunea că în „anticamera" Universităţii mai sunt şapte-opt jucători care pot atinge nivelul fraţilor Costea, „ba chiar mai mult, dar încă sunt cruzi".

Suporterii olteni n-au iertat pe nimeni. După un banner cu „andrisant" general – „Orgolii, bani şi interese domină nişte javre perverse", a urmat printre altele şi unul cu adresă exactă: „Un simbol securist / Pătat şi alcoolist / Trăieşte în filozofie / Iubeşte prin zoofilie". Cornel Dinu nu a fost însă la meci.

Încrâncenarea de pe fostul „Central" s-a încheiat cu rezultatul de la pauză, 2-0, deşi scorul putea lua proporţii, dar în repriza a doua oltenii au mers cu frâna cam trasă, cum se spune, o tactică însă pragmatică.

După meci, a început fiesta ca pe vremurile glorioase ale Craiovei, oraşul fiind trezit la realitate: a înviat Ştiinţa!…

 

Fraţii Costea: Craiova a câştigat meciul

 

„Toată echipa a înscris, golurile sunt ale echipei. Pur şi simplu, mi-a ieşit execuţia la gol (primul gol a fost marcat de Florin Costea printr-o foarfecă de poveste – n.r.), n-a fost nimic special. Sunt foarte fericit, le mulţumim suporterilor pentru sprijinul acordat. Craiova deocamdată se gândeşte la Cupa UEFA, se luptă la locurile III-IV", a spus Florin Costea, MVP-ul meciului. Mihai l-a completat pe fratele său mai mare: „Craiova a câştigat meciul acesta, nu fraţii Costea. Se vede că suntem o echipă unită. Dinamo a fost în seara asta o echipă bună, dar noi am dominat-o. Am avut în plus faţă de ei mai multă dăruire şi publicul alături. Nouă ne convine să jucăm cu echipe care nu stau pe linia porţii. Nu mă gândesc la naţională. Momentan, trebuie să fac treabă la Craiova. Ne bucurăm în seara asta, dar mâine o luăm de la capăt. Ne aşteaptă jocul cu Timişoara".

 

Balaci: Să facem o echipă frumoasă!

 

În tribuna oficială, Ilie Balaci s-a întreţinut cu aproape toţi invitaţii de seamă ai Craiovei, iar în timpul meciului s-a comportat ca un suporter înfocat. L-a înjurat pe Balaj la o eroare în defavoarea Ştiinţei, a aplaudat golurile, ş.a.m.d.

„Eh, victorie mare… E o victorie după o perioadă destul de lungă, din păcate. Noi nu vrem să ne umflăm acum, ne vom bucura în seara aceasta (miercuri – n.r.), pentru că ne aşteaptă un meci extrem de dificil la Timişoara (…) Obiectivul nostru rămâne acelaşi: să facem o echipă frumoasă, care să aducă lumea la stadion, iar la sfârşit vom face şi socoteala punctelor", a spus „Prinţul din Bănie".

 

Napoli: Am jucat bine tactic

 

Conferinţa de presă a avut două episoade. La început a venit doar Napoli, aplaudat de aproape toţi ziariştii din sală, însoţit de secundul (şi translatorul Gane), iar după multe minute de aşteptare, timp în care antrenorii Ştiinţei, ca şi ziariştii, au părăsit sala „Sebastian Domozină", au apărut, în sfârşit, şi reprezentanţii „câinilor", antrenorul Mircea Rednic şi ofiţerul de presă, Culina.

„Sunt fericit de această victorie importantă împotriva liderului. În repriza a II-a n-au fost multe pericole la poarta noastră, în afară de şuturi de la distanţă. Dinamo n-a pus presiune, a încercat să recupereze golurile luate, dar n-a reuşit. Am jucat bine tactic", a afirmat Napoli. Cum antrenorului italian i se încheie contractul la sfârşitul acestui sezon, a fost întrebat dacă va semna prelungirea acestuia. „Tot ce pot să vă promit e că voi fi la Craiova până la finalul acestui campionat, apoi vom vedea. Noi jucăm mereu la victorie, suntem pe o poziţie bună, dar vom vedea la finele campionatului pe ce loc vom termina. Băieţii au făcut partide bune, venim după patru victorii consecutive, am învins liderul, ce mai pot spune? Sunt fericit că fraţii Costea joacă la mine în echipă. Sunt sigur că şi alţii şi-ar dori să-i aibă. Sper ca ei s-o ducă pe Craiova cât mai sus în clasament", a răspuns Nicolo Napoli.

 

Rednic a luat ţeapă

 

Ironizat la intrarea în sala de conferinţă, Mircea Rednic n-a prea gustat gluma cu „Ţi-am dat ţeapă!", folosită de el pe vremea când, antrenor la Craiova fiind, a învins fosta lui echipă, Rapid. „Mă aşteptam să avem un meci greu. Craiova e o echipă care joacă şi care este în formă. Sigur că au fost două momente la începutul jocului, ocazia lui N’Doye şi accidentarea lui. Când el a ieşit, jocul nostru s-a schimbat în rău şi am dat posibilitatea jucătorilor de la Craiova să controleze jocul la mijlocul terenului. În faţă, cei doi fraţi au făcut diferenţa. Pe axul central am avut probleme. Eu nu discut la conferinţă de jucători (…) Este un meci pierdut, principalul vinovat este antrenorul", a declarat „Strâmbul".

 

Mititelu: Le voi da băieţilor o primă

 

Finanţatorul Ştiinţei şi-a văzut, în sfârşit, visul cu ochii, cum se spune. „Este una dintre cele mai mari realizări ale Craiovei de când am venit eu la echipă. Am scăpat de complexul Dinamo, unul mai mare decât lăsaserăm noi să se vadă! Mă tocase presiunea dinaintea jocului. Le voi da băieţilor o primă, dar una nu foarte specială. Ne chinuim şi noi să le dăm cât putem. Degeaba ne gândim la titlu, că n-avem şanse. Ţinta noastră e locul III, Europa League", a afirmat, conform site-ului www.craiova.maxima.ro, Adrian Mititelu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

45 COMENTARII