16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportTenismana craioveană Ingrid Radu, descurajată de FRT

Tenismana craioveană Ingrid Radu, descurajată de FRT

Federaţia Română de Tenis a refuzat să o sprijine financiar pe sportiva din Bănie pentru deplasarea la două turnee importante în Franţa, la care Federaţia Internaţională îi asigură masa şi cazarea.

 

Tenismana craioveană Ingrid Radu a primit, la începutul acestui an, pe 13 ianuarie, un e-mail din partea Federaţiei Internaţionale de Tenis, care o felicita pentru locul II ocupat anul trecut în clasamentul european, la categoria de vârstă 16 ani. Mai mult, în acel e-mail semnat de Luca Santilli, manager în cadrul Federaţiei Internaţionale, se spunea că doresc să o ajute pe sportiva din Bănie să parcurgă următorii paşi în carieră, oferindu-i acces direct pe tablourile principale a două turnee ITF 18 ani, de gradele I şi II, la alegere, cu ospitalitate, adică masa şi cazarea gratuite.

În acest context, antrenorul lui Ingrid de la TC Triumf 2000, Constantin Stănescu, a trimis către Federaţia Internaţională de Tenis o propunere de participare la două turnee în Franţa, la Istres şi Beaulieu sur Mer, programate în perioada 13-27 aprilie. Forul internaţional şi-a dat acceptul.

Antrenorul Stănescu a aproximat că deplasarea ar costa 1.000 – 1.500 de euro. Clubul Triumf s-a adresat pe 16 martie 2009, prin fax, Federaţiei Române de Tenis, cerând ajutor financiar pentru Ingrid, componentă de bază a loturilor naţionale. Prin adresa nr. 430 din 31 martie 2009, Federaţia Română de Tenis comunica următorul răspuns către TC Triumf 2000 Craiova: „Federaţia Română de Tenis a elaborat calendarul competiţional intern şi internaţional pe anul 2009. Turneele pentru care ne cereţi sprijinul financiar nu fac parte din programul juniorilor de 16 ani pentru acest sezon, dar conducerea Federaţiei Române de Tenis a introdus în programul acestei categorii de vârstă alte 12 turnee internaţionale noi, pe lângă cele consacrate şi Circuitul Internaţional al României, care se adresează inclusiv juniorilor de 16 ani". Faxul era semnat de Ruxandra Dragomir, noul preşedintele al FRT.

Antrenorul Costel Stănescu a replicat: „Înainte de alegeri, doamna Ruxandra Dragomir a promis sprijin pentru tinerii tenismeni, iar acum refuză să o ajute pe Ingrid Radu, despre care ştie că nu are posibilităţi financiare să participe la aceste două turnee internaţionale extrem de importante. Federaţia Internaţională consideră că sportiva mea trebuie să joace la 18 ani, iar Federaţia Română vorbeşte de turnee de 16 ani!".

Mâhnit că i-au întors spatele cei de la Federaţie, Constantin Stănescu se gândeşte să facă un gest unic în tenisul românesc: „Nu putem califica acest gest al FRT şi intenţionăm să facem o cerere de legitimare a lui Ingrid Radu şi de afiliere a clubului Triumf 2000 la altă federaţie europeană de tenis, poate chiar Franţa".

 

Tot pleacă în Franţa

 

În urmă cu două zile, Constantin Stănescu a reuşit totuşi să strângă banii necesari deplasării lui şi sportivei sale la turneele din Franţa, urmând să plece la începutul săptămânii viitoare: „M-au ajutat nişte prieteni, dar a fost foarte greu pentru că este criză mondială. Ingrid va juca în compania unor adversare mult mai bine clasate, atât în ierarhia junioarelor, cât şi în WTA. Ingrid e pe locul 687 la junioare, iar restul adversarelor sunt clasate până la poziţia 138. Vă daţi seama cât de puternic e turneul! Vine şi numărul 1 mondial la junioare, britanica Laura Robson (nr. 499 WTA). Nu putem compara aceste turnee cu cele de 16 ani la care ne-ar putea trimite Federaţia Română prin Bulgaria sau prin apropiere. Ce mai are de demonstrat Ingrid, numărul 2 în Europa la 16 ani, la acele turnee? Şi, mai mult, noi nu am fost înştiinţaţi de nici un program pentru Ingrid pentru acest an. Am simţit că ne întorc spatele, că nu au fost dispuşi deloc să ne sprijine".

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS