12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPunctele bucuriei pentru Pandurii

Punctele bucuriei pentru Pandurii

Pandurii Târgu Jiu 2

Steaua Bucureşti 0

Stadion: „Municipal“, spectatori 8.000.

A marcat: Tremonti ‘44, ‘67.

Pandurii: Mingote – Ghindeanu, Martinovic (‘80, Tilincă), Chibulcutean, Cardoso (‘23, Grecu) – Tremonti, Murgan, Stângă, Stancu – Raskovic (‘50, Hidişan), Al. Piţurcă. Antrenor: Sorin Cîrţu.

Steaua: Zapata – Ogăraru, Goian, Baciu, P. Marin – Ov. Petre (‘51, Lovin) – Nicoliţă, Toja, Stancu (‘64, Liţu), Semedo (‘58, D. Moreno) – Kapetanos. Antrenor: Marius Lăcătuş.

Cartonaşe galbene: Tremonti, Mingote, Stângă, Hidişan / Kapetanos, Baciu, Goian, Lovin, D. Moreno.

Au arbitrat: Ov. Haţegan – S. Caia, M. Toderici.

Pandurii Târgu Jiu a obţinut cea dintâi victorie din istoria întâlnirilor cu Steaua Bucureşti graţie „dublei“ brazilianului Thiago Tremonti, aflat la primele reuşite în Liga I. Cele trei puncte aduc un important capital moral echipei lui Cîrţu, dar şi o detaşare de zona retrogradării.

Echipa lui Sorin Cîrţu a profitat la maximum de declinul Stelei şi a obţinut trei puncte uriaşe în lupta pentru supravieţuire. Cu salariile deblocate cu o zi înaintea jocului, pandurii au regăsit puterea să lupte pentru o victorie istorică în faţa unei formaţii părăsite de suporteri, de inspiraţie şi cu patronul după gratii. Cîrţu a savurat din nou, după 17 ani, gustul unui succes în faţa Stelei, într-un moment delicat al mandatului său la Pandurii. Presingul avansat şi agresiv al fotbaliştilor gorjeni a „tăiat" construcţia Stelei departe de poarta lui Mingote, care a avut ceva emoţii în minutul 28, când a respins în corner şutul lui Semedo. Acelaşi Mingote a avut o intervenţie de excepţie la reluarea pretenţioasă din semifoarfecă a lui Ovidiu Petre cu câteva minute înainte de finalul primei părţi. Aparent inofensivi în atac, pandurii au dat lovitura la momentul potrivit, înainte de pauză. Raskovic s-a descurcat excelent printre fundaşii centrali ai Stelei, l-a găsit în dreapta pe Tremonti, iar brazilianul a deschis scorul cu un şut plasat la colţul lung. Martinovic putea majora avantajul la reluare, însă lovitura sa de cap a trecut puţin peste poartă. Marius Lăcătuş a apelat şi la favoritul lui Becali, Dayro Moreno, care a avut o ocazie mare de gol la un minut de la intrarea sa pe teren, dar, din nou, Mingote a făcut minuni. Pe fondul dominării sterile a oaspeţilor, Piţurcă şi Tremonti i-au ridiculizat pe stelişti, ultimul marcând printre picioarele lui Zapata dintr-un unghi imposibil. Pandurii au conservat rezultatul până la final, chiar şi cu o defensivă improvizată, Martinovic părăsind terenul accidentat în minutul 80.

 

Tremonti a dedicat golurile părinţilor săi

 

Anunţat de preşedintele Marin Condescu ca fiind „noul Iordache", brazilianul Thiago Tremonti a „explodat" contra Stelei, semnând ambele reuşite ale partidei. El a dedicat golurile părinţilor săi, ale căror nume le are tatuate pe braţe. „A fost un meci bun pentru noi, acum vreau ca echipa să câştige cu Mediaş. Sunt foarte fericit. Nu ştiu cum am reuşit să-i dau gol lui Zapata printre picioare. Sunt mulţumit că am reuşit să dau primele goluri în Liga I şi sper ca de acum încolo să joc cât mai bine. Cred că este cel mai bun meci al meu la Pandurii. Dedic golurile părinţilor mei, unul pentru mama şi unul pentru tata. Cred că echipa va juca mai bine după această victorie pentru că şi atmosfera este mai bună", a declarat Tremonti după jocul cu Steaua. Jucătorul a fost adus la Pandurii de Eugen Neagoe, însă Sorin Cîrţu a fost cel care i-a dat încredere, brazilianul fiind titular în ultimele patru jocuri.

 

Condescu: Am câştigat cu noroc

 

Preşedintele pandurilor, Marin Condescu, consideră că echipa sa a câştigat cu noroc în faţa Stelei, gorjenii oferind indirect un ajutor celeilalte grupări din Oltenia, Universitatea Craiova, aflată în luptă cu echipa lui Becali pentru un loc de cupe europene. „Scorul de 2-0 nu este o umilinţă, este o întâmplare, am avut mai mult noroc şi am câştigat. Acum o să se spună că am ţinut cu Dinamo, dar noi am ţinut cu Universitatea Craiova, să fie mai în faţă. Să nu uitaţi că în toamnă am bătut Rapid şi CFR Cluj. Întotdeauna când o formaţie mică învinge se spune că echipa mare nu a fost în formă. Noi am avut noroc în seara asta, s-a spart ghinionul. Nu am făcut meciuri slabe nici cu FC Timişoara, nici la Urziceni, iar cu Braşovul, dacă n-ar fi fost atitudinea malefică a lui Tudor, am fi câştigat", a afirmat Condescu.

 

Lacrimi pentru victorie

 

Golul doi reuşit de Tremonti l-a descătuşat pe Sorin Cîrţu, care a lăsat să-i curgă câteva lacrimi, simţind că nu-i mai poate scăpa victoria. „Dincolo de duritatea pe care o afişează, Sorin Cîrţu este un sentimental. Şi-a dat seama că a depăşit toate ghinioanele", a comentat Condescu. Odată cu victoria împotriva Stelei, şi atmosfera din vestiarul echipei Pandurii s-a detensionat, după seria de eşecuri din startul returului. „Am câştigat un joc greu, dar vor urma meciuri mai grele. Vom juca împotriva unor contracandidate la retrogradare şi vor fi partide de şase puncte, nu neapărat cum a fost jocul cu Steaua. Uşor, uşor atmosfera trebuie să se detensioneze, pentru că timpul le vindecă pe toate şi, când vine o victorie şi mai vine câte o bucurie, uiţi de toate necazurile. Antrenorul Sorin Cîrţu s-a bucurat pentru victorie, pentru că e greu să stai tot timpul în tensiune şi să nu îţi iasă nici un rezultat", a declarat secundul Florin Bejinariu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII