16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportS-a încheiat aventura lui Iordache

S-a încheiat aventura lui Iordache

Ilie Iordache a devenit ieri jucător liber de contract după ce Curtea de Arbitraj pentru Fotbal a admis recursul fotbalistului împotriva hotărârii Camerei Naţionale pentru Soluţionarea Litigiilor. „Se admite recursul jucătorului Ilie Iordache, formulat împotriva hotărârii CNSL din 17.02.2009, şi se constată încetarea raporturilor contractuale dintre fotbalist şi CS Pandurii Târgu Jiu, gruparea gorjeană urmând să-i achite acestuia drepturile financiare restante", se arată în comunicatul FRF.

În această situaţie, Pandurii Târgu Jiu rămâne fără jucător, dar şi cu datorii către clubul Dinamo Bucureşti, în valoare de 250.000 de euro, a doua tranşă din contractul de transfer al lui Iordache la Târgu Jiu. Conform actului încheiat între Dinamo şi Pandurii, gruparea gorjeană trebuie să plătească despăgubiri în valoare de un milion de euro dacă îi permite jucătorului să plece liber de contract din vina clubului, însă preşedintele Marin Condescu susţine că nu este cazul, vina aparţinând fotbalistului. „Noi nu vom mai face nici un apel, nu mai avem unde. Ar fi fost vorba de o sumă de bani pe care să o dăm celor de la Dinamo, dar asta, în cazul în care el ar fi plecat din cauza clubului, or acum este vina lui că a vrut să plece şi a comisiilor. Noi suntem dispuşi chiar să renunţăm şi la sancţiunea de suspendare a sa, pe care am dat-o înaintea pronunţării deciziei CAF. Sper să nu fim obligaţi să mai plătim ceva suplimentar celor de la Dinamo, dar se poate întâmpla orice… Dacă va fi aşa, ne vom judeca", a afirmat Condescu.

Ilie Iordache nu s-a mai prezentat în ultimele trei zile la antrenamente din cauza unor probleme familiale, clubul Pandurii Târgu Jiu suspendându-l pe o perioadă nedeterminată. De asemenea, Iordache fusese exclus din lot de antrenorul Sorin Cîrţu, care oricum nu i-ar fi permis să se mai pregătească sub comanda sa din cauza deselor abateri disciplinare.

 

Dinamo vrea bani

 

Directorul sportiv al lui Dinamo, Constantin Dănilescu, a declarat agenţiei Newsln că clubul din „Ştefan cel Mare" se concentrează pentru ca Pandurii să achite a doua rată din transferul lui Iordache, în valoare de 250.000 de euro. „Avem timp să ne ocupăm şi de clauza aceea, acum încercăm să ne primim banii din transferul propriu-zis. Curtea de Arbitraj pentru Fotbal a luat o decizie definitivă şi irevocabilă pe 23 martie, ca Pandurii să ne plătească a doua rată din transferul lui Iordache, ceea ce până acum nu s-a întâmplat. Au trecut deja 15 zile din termenul acordat, apoi dacă până pe 24 aprilie nu ne dau banii, vom face toate demersurile necesare ca Pandurii să nu mai fie programată, conform regulamentului", a spus oficialul dinamovist.

 

Ar putea ajunge la Rapid

 

Rapid este clubul care l-ar putea înregimenta pe Ilie Iordache, impresarul fotbalistului fiind fiul lui Nicolae Manea. „Deocamdată, sunt discuţii cu câteva echipe şi abia în zilele următoare voi şti ceva concret. Totuşi, prima variantă pe care o iau în calcul este Rapid, pentru că sunt rapidist de mic, la fel ca toată familia mea", a declarat Iordache la gsp.ro.

Fotbalistul susţine că a plecat de la Pandurii din vina clubului şi nu a sa, cum a afirmat Condescu. „Acum voi începe o nouă perioadă şi sper că am scăpat de probleme prin despărţirea de Pandurii. Am petrecut acolo momente frumoase, echipa din Târgu Jiu a însemnat mult pentru mine, mi-a dat şansa să joc. Despărţirea nu s-a făcut însă din vina mea", a mai afirmat Iordache.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS