12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHănescu, în optimi la Casablanca

Hănescu, în optimi la Casablanca

Cotat cu a patra şansă la câştigarea trofeului, Victor Hănescu, numărul 39 mondial, a trecut în turul inaugural de belgianul Steve Darcis, locul 97 ATP, scor 6-4, 7-5, după o oră şi 38 de minute de la primul serviciu.

Românul s-a desprins prima dată după jocul al optulea, scor 5-3, când a profitat de patru greşeli neforţate ale adversarului său. Dar pe cât de slab a evoluat Darcis în game-ul cu numărul opt, pe atât de bine l-a jucat pe următorul, recuperându-şi serviciul pierdut. Belgianul nu s-a bucurat prea mult că a reintrat în set, pentru că „Hăne" a făcut din nou break şi a pus capăt acestei manşe, scor 6-4. Darcis şi-a luat repede avans de un break în actul al doilea, dar după aceea a irosit foarte multe oportunităţi şi a plătit scump. Mai întâi, la scorul de 4-2 pentru el, a ratat două şanse de a câştiga pe serviciul bucureşteanului. După aceea, la 5-3, a ratat două mingi de set, lucru care avea să-l coste, pentru că în game-ul următor Hănescu a făcut break şi a egalat la cinci, scor la care belgianul a mai irosit o şansă de break. Cu moralul la pământ, Darcis nu şi-a putut ţine serviciul la 5-6 şi Hănescu a părăsit terenul învingător. Victor, care a obţinut abia luni primul succes la Casablanca, fiind la a patra participare, se va duela pentru un loc în sferturile de finală cu spaniolul Ivan Navarro, numărul 101 ATP.

 

Cârstea a bătut-o
pe Raluca Olaru

 

Jucătoarea română Sorana Cârstea a învins-o luni pe compatrioata sa Raluca Olaru, scor 6-4, 6-2, într-un meci disputat în primul tur al turneului de la Marbella (Spania). Cârstea va evolua în turul 2 cu învingătoarea din partida Andreja Klepac (Slovenia) şi Severine Bremond (Franţa). Pentru calificarea în turul 2, Sorana a primit un cec de 4.629 de dolari şi 30 de puncte WTA. Ea este cotată a şaptea favorită la câştigarea turneului spaniol, primii trei capi de serie fiind Serena Williams, Jelena Jankovic şi Kaia. Edina Gallovits a fost învinsă în prima rundă a turneului de la Ponte Vedra Beach, SUA, dotat cu premii totale în valoare de 220.000 de dolari. Edina, aflată săptămâna aceasta pe locul 73 WTA, nu a putut face prea multe în faţa Dominikai Cibulkova, din Slovacia, a 16-a jucătoare a lumii, cedând cu un dublu 2-6.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS