21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăSportGică Popescu: E timpul ca Ştiinţa să învingă pe Dinamo!

Gică Popescu: E timpul ca Ştiinţa să învingă pe Dinamo!

Fostul căpitan al oltenilor a afirmat că Universitatea 2009, aflată într-o formă deosebită, are toate premisele pentru a face un joc bun, iar un aport considerabil îl pot avea suporterii alb-albaştrilor.

 

Fost jucător la Universitatea şi Dinamo, Gică Popescu a comentat derbiul din această seară de pe „Ion Oblemenco", arătându-se încrezător în victoria Ştiinţei. „Întotdeauna partida cu Dinamo a fost meciul anului la Craiova, cu atât mai mult cu cât Universitatea se află într-o formă extraordinară. E timpul ca Universitatea să învingă Dinamo. Craiova are toate premisele pentru a face un joc bun şi pentru a învinge Dinamo. Sper ca balanţa să se încline în favoarea Craiovei. Cu încredere, ei pot câştiga contra lui Dinamo, care, deşi este prima clasată, a avut anumite probleme cu echipele slabe sau cel mai slab cotate în acest început de retur", a spus Gică Popescu, citat de NewsIn.

Fostul căpitan al Universităţii a subliniat rolul foarte important pe care-l vor avea spectatorii: „Craiova se află într-o poziţie de unde poate să urce pe podium şi acest lucru va aduce foarte multă lume la stadion. Un factor extrem de important şi poate chiar hotărâtor îl constitue aportul publicului şi presiunea pe care o va exercita acesta. La Craiova, publicul valorează cât doi, trei jucători. Mizez pe marcarea cu un gol mai mult din partea Universităţii Craiova".

 

Craiova merită să joace în cupele europene

 

Gică Popescu a comentat şi parcursul jucătorilor lui Nicolo Napoli din actuala stagiune de campionat: „Craiova este într-o poziţie în care merită să fie, adică în fruntea clasamentului. Încă nu a ajuns acolo unde merită, unde tradiţia i-o cere, însă e pe drumul cel bun. Universitatea Craiova a avut unul dintre cele mai bune campionate din ultimii ani. Sper ca acest început bun de retur să continue. Craiova merită să fie în fruntea clasamentului şi să ne reprezinte în cupele europene (…) O eventuală victorie ar confirma evoluţiile bune din ultima vreme ale jucătorilor Craiovei şi faptul că au potenţial şi pot bate la porţile echipei naţionale. Valoarea unor jucători este dată de meciurile importante, cum este partida cu Dinamo. Aici trebuie să confirme jucătorii".

Fostul căpitan al naţionalei României a precizat şi care este preferatul său din lotul alb-albaştrilor: „Îmi place foarte mult Dorel Stoica. Are o evoluţie bună, e foarte calm şi este un jucător cu experienţă. Îmi place foarte mult, l-am văzut întotdeauna foarte sigur pe el. Întotdeauna mi-au plăcut jucătorii eleganţi şi care nu se sperie când au mingea la picior. Mi-a plăcut şi când a jucat la echipa naţională. A meritat convocarea şi merită în continuare cooptarea în lotul naţionalei, dar dacă va juca va decide selecţionerul".

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS