12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportBarcelona - Bayern, un meci de cinci stele

Barcelona – Bayern, un meci de cinci stele

Bavarezii au meci greu pe „Nou Camp“, unde vor întâlni echipa lui Pep Guardiola, una dintre favoritele la câştigarea trofeului Ligii Campionilor în acest sezon.

Pe arena „Nou Camp“ din capitala Cataluniei se vor afla faţă în faţă în sferturile Ligii Campionilor două foste câştigătoare ale trofeului, FC Barcelona şi Bayern München. Cele două grupări au cele mai bune atacuri din acest sezon al celei mai importante competiţii europene intercluburi, cu 24 de goluri înscrise fiecare. Barcelona este totodată echipa calificată în sferturi, care a primit cele mai multe goluri în partidele din Champions League, 11. În fiecare dintre meciurile jucate pe teren propriu, catalanii au primit gol.
Bayern München a eliminat-o pe Barcelona în trei dintre cele patru întâlniri directe care au avut loc în anii 2002, 2005 şi 2007. De data aceasta, bavarezii vin la Barcelona după un dezastruos 1-5 în campionat pe terenul lui VfL Wolfsburg, care a şi devenit lideră în Bundesliga. În schimb, Barcelona este mult mai liniştită, ocupând în Primera Division prima poziţie, la şase puncte distanţă de Real.
În 1996, cele două formaţii s-au întâlnit în semifinalele Cupei UEFA, iar cei doi antrenori de astăzi, Guardiola, respectiv Jurgen Klinsmann au fost pe teren, câştig de cauză având nemţii, care s-au calificat în finală.

Joacă Van Buyten, absentează Lucio

Antrenorul lui Bayern, Klinsmann, îl va avea la dispoziţie, în această seară, pe fundaşul olandez Daniel Van Buyten. Batavul a fost învoit pentru câteva zile pentru a pleca în Belgia, unde a avut câteva probleme personale de rezolvat, tatăl său fiind grav bolnav. „Suntem mulţumiţi că a revenit alături de noi“, a spus tehnicianul lui Bayern. Va lipsi însă apărătorul brazilian Lucio, care s-a accidentat sâmbătă, în meciul cu Wolfsburg, la aductori, şi a devenit indisponibil. În aceste condiţii, în defensivă ar putea evolua tânărul de 19 ani, Martin Demichelis.
Aflat într-o situaţie dificilă din cauza rezultatelor slabe din Bundesliga, Jurgen Klinsmann se bucură de sprijinul preşedintelui lui Bayern, Karl-Heinz Rummenigge. „Îl susţinem pe Jurgen. Ştim că ţine mult la acest club şi că şi-a certat jucătorii după înfrângerea de la Wolfsburg. Nu numai antrenorul este de vină atunci când apar eşecuri. Acum, trebuie să ne mobilizăm pentru meciul cu Barcelona şi pentru cel cu Frankfurt din campionat“, a spus fostul internaţional.

Hleb se teme de fazele fixe

Aleksandr Hleb, mijlocaşul bielorus al Barcelonei, a jucat în Bundesliga cinci ani la Stuttgart, înainte să ajungă la Arsenal şi ulterior în Spania. El susţine că o cunoaşte destul de bine pe Bayern şi se teme de eficacitatea nemţilor la fazele fixe. „Bayern are jucători foarte buni, precum Ribery, Luca Toni sau Lahm. Adversara noastră încearcă să scoată maximum de la cornere şi de la loviturile libere de pe părţile laterale. Trebuie să fim foarte atenţi şi concentraţi în apărare. Aş zice că este mai bine să facem 0-0 decât să pierdem cu 2-1. Oricum, noi ne vom face jocul nostru, vom încerca să înscriem de cât mai multe ori. Cred că pentru orice adversar este greu să ne înfrunte pe «Nou Camp»“, a spus Aleksandr Hleb.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU