10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSoarta selecţionerului României se stabileşte joi

Soarta selecţionerului României se stabileşte joi

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Mircea Sandu, a anunţat că situaţia echipei naţionale şi a selecţionerului Victor Piţurcă va fi analizată în cadrul Comitetului Executiv al FRF, care va avea loc joi. „Directorul general Ionuţ Lupescu va susţine o conferinţă de presă luni sau marţi (astăzi sau mâine – n.r.). După aceea, joi, se va întruni Comitetul Executiv pentru analizarea jocului echipei naţionale şi a situaţiei lui Piţurcă. Şansele de calificare sunt zero. Nu mai pot să spun decât că sunt trist“, a menţionat „Naşul“.
Reprezentativa României a pierdut miercuri, în deplasare, cu 2-1, meciul susţinut în compania selecţionatei Austriei, în preliminariile Cupei Mondiale din 2010, înregistrând a treia înfrângere în cinci meciuri disputate în grupa a 7-a.

L’Equipe: Naţionala României nu mai răspunde

Prestigiosul cotidian francez L’Equipe a notat că este puţin probabil ca selecţionerul României, Victor Piţurcă, să îşi poată salva postul după această înfrângere.
„România s-a împiedicat din nou. Naţionala României nu mai răspunde. După înfrângerea cu Serbia, a pierdut şi în Austria. E greu de crezut că Victor Piţurcă îşi poate salva scaunul. Cu trei înfrângeri şi o singură victorie, România mai are foarte puţine speranţe de calificare. Indisponibilitatea de ultim moment a lui Mutu nu poate servi drept scuză pentru contraperformanţa de la Klagenfurt“, a scris L’Equipe.
Preşedintele Federaţiei Franceze de Fotbal, Jean-Pierre Escalettes, a afirmat că naţionala ţării sale, aflată în aceeaşi grupă cu România în preliminariile CM, începe să recupereze punctele pierdute. În opinia lui Escalettes, naţionala României a ieşit din cursa pentru calificarea la CM 2010.
„Începem să recuperăm punctele pierdute. România e eliminată. Vom juca de două ori cu Feroe şi primim acasă pe Austria şi pe România, care joacă mai bine decât Lituania, ultimul nostru adversar. Calificarea s-ar putea decide la Belgrad“, a precizat Escalettes.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS