11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportAntrenament pentru Dinamo

Antrenament pentru Dinamo

Oţelul – „U“ Craiova 0-2

Stadion: „Oţelul“, spectatori: 4.000.

Au marcat: Fl. Costea ‘9, Wobay ‘40.

Oţelul: Kolev – S. Ilie, Sg. Costin, Jelev, Sârghi (‘76, Elek) – Vitaici (‘65, Ibeh), Bourceanu, Giurgiu, Gîrleanu (‘65, Iorga) – G. Paraschiv, Pena. Antrenor: Petre Grigoraş.

„U“ Craiova: Bornescu – Dănănae, V. Găman, D. Stoica, Rose – Prepeliţă, Dilevski (‘58, Bărboianu), Şoavă – Wobay (‘72, R. Barbu), M. Costea (‘66, Gîngioveanu), Fl. Costea. Antrenor: Nicolo Napoli.

Cartonaşe galbene: Paraschiv, Bourceanu, S. Ilie, Jelev / Găman, M. Costea.

Au arbitrat: Ov. Haţegan – G. Szabo, I. Radu.

Ştiinţa s-a impus lejer în faţa Oţelului şi aşteaptă cu încredere meciul cu liderul, care l-a trimis pe Mircea Rednic să-i „spioneze“ pe olteni la Galaţi.

 

Craiovenii au început bine meciul şi au reuşit să marcheze după prima fază periculoasă la poarta lui Kolev. Şoavă a urcat în atac şi a şutat din unghi, dar portarul gălăţenilor a respins în corner. A executat Wobay, mingea a fost prelungită de Dorel Stoica, iar Florin Costea a înscris cu capul. Apoi, alb-albaştrii au făcut pasul înapoi, vrând parcă să testeze forţa ofensivă a gazdelor, care au avut câteva ocazii la poarta lui Bornescu. Moldovenii puteau egala la lovitura liberă a lui Silviu Ilie, dar mingea a nimerit încheietura barelor, apoi Pena, Sergiu Costin, Gîrleanu şi Vitaici au dat şi ei emoţii oltenilor. Juveţii au răspuns printr-un şut al lui Rose, dar Kolev a reuşit să reţină. Trupa lui Nicolo Napoli a mai ripostat prin două contraatacuri, în ambele cazuri Mihai Costea trimiţând la mică distanţă de poarta adversă. În schimb, Julius Wobay nu a mai ratat ţina în minutul 40, când, după o centrare a lui Şoavă, a preluat, a driblat un adversar şi a şutat la colţul lung, băgând Ştiinţa la cabine cu un avantaj de două goluri.

 

Oţelul, fără vlagă

 

În repriza a doua, gălăţenii au avut mai mult posesia mingii, însă tot craiovenii au avut prima ocazie. Şoavă a centrat pentru Mihai Costea, iar acesta a şutat, Kolev respingând în corner. „Oţelarii" au cerşit un penalti în minutul 54 prin Paraschiv, dar Haţegan nu s-a lăsat păcălit, apoi, trei minute mai târziu, Bornescu a reţinut mingea şutată din întoarcere de Pena. Cei doi antrenori au apelat la înlocuirile permise de regulament, Napoli pentru a-şi menaja o parte dintre jucătorii de bază pentru derbiul cu Dinamo, iar Grigoraş, pentru a-şi impulsiona atacul, calculele ieşindu-i doar tehnicianului din Bănie. Avantajul luat de craioveni în prima repriză s-a dovedit hotărâtor, alb-albaştrii obţinând încă trei puncte importante în bătălia pentru un loc în cupele europene.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

30 COMENTARII