11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSerena Williams a rămas lideră mondială

Serena Williams a rămas lideră mondială

Duelul surorilor americane s-a încheiat cu victoria mezinei, Se-rena calificându-se în finala turneului de la Miami, acolo unde o va întâlni pe bielorusa Victoria Azarenka.

 

Alexandru VÎRTOSU

 

Dacă în prima semifinală de la Miami bielorusa Victoria Azarenka (19 ani, 10 WTA) trecuse de rusoaica Svetlana Kuznetsova (8 WTA) cu scorul de 6-3, 2-6, 7-5, la capătul a două ore şi 40 de minute, în cea de-a doua, lucrurile au fost la fel de complicate.

A doua semifinală a turneului din statul american Florida le-a pus faţă în faţă pe surorile Williams. Serena, mezina familiei, a câştigat confruntarea cu Venus la capătul a trei seturi, scor 6-4, 3-6, 6-3, egalând astfel situaţia la general, 10-10. În urma acestei victorii, Serena Williams a rămas pe primul loc în clasamentul mondial, fiind urmată de rusoaica Dinara Safina. „Venus nu cedează niciodată. Trimite o mulţime de mingi înapoi şi are un serviciu masiv. Când e condusă, începe să joace şi mai tare. Nu trebuie să-ţi pierzi concentrarea deloc, în special când ai avantaj. Trebuie, de fapt, să joci mai bine când eşti la conducere. Sunt mai fericită pentru că am rămas lideră mondială, decât că am bătut-o pe Venus", a spus Serena Williams, care a mai întâlnit-o pe Victoria Azarenka de două ori până acum, de fiecare dată bielorusa părăsind terenul învinsă.

 

Nadal, eliminat
în sferturi

 

În proba masculină a turneului de 4,5 milioane de dolari de la Miami, liderul mondial, Rafael Nadal, a fost învins de argentinianul Juan Martin Del Potro (7 ATP), scor 6-4, 3-6, 7-6 (3), în sferturile de finală. Pentru prezenţa în sferturi, Nadal a primit un cec de 75.500 de dolari şi 180 de puncte ATP, în timp ce Del Potro şi-a asigurat 148.100 de dolari şi 360 de puncte ATP.

Argentinianul a spus la final că a fost cel mai bun meci din cariera lui: „În faţa lui Nadal am reuşit cea mai mare victorie din carieră. Sunt foarte obosit, dar voi avea câteva ore să mă odihnesc. După cum a decurs meciul şi pentru că Nadal a condus cu 3-0 în decisiv pot spune că este o victorie frumoasă".

Vineri seară, în primul meci al semifinalelor, urma să se întâlnească Roger Federer şi Novak Djokovic, iar în al doilea, Juan Martin Del Potro şi Andy Murray. În 2008, turneul de Masters de la Miami a fost câştigat de Nikolai Davindeko, care în finală a trecut de Rafael Nadal, scor 6-4, 6-2.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS