10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportGalaţiul, bornă pentru Europa

Galaţiul, bornă pentru Europa

Oţelul Galaţi – Universitatea

Stadion „Oţelul“, duminică, ora 17.00 (GSP TV).

Formaţii probabile:

Oţelul: Kolev – Sîrghi, S. Costin, Jelev, S. Ilie – Giurgiu, Ibeh, Bourceanu – L. Iorga, G. Paraschiv – Pena. Antrenor: Petre Grigoraş.

Universitatea: Bornescu – Dănănae, V. Găman, D. Stoica, Rose – Prepeliţă, Dilevski, Şoavă, Wobay – M. Costea, Fl. Costea. Antrenor: Nicolo Napoli.

Vor arbitra: Ov. Haţegan – G. Szabo şi I. Radu

Victoriile categorice cu Farul şi, mai ales, cu campioana CFR Cluj au dat aripi „găştii nebune“ din Bănie, oltenii propunându-şi să câştige meciul de la Galaţi, pentru a-şi îndeplini obiectivul, cupele europene.

 

„Urmează Galaţiul, care are două înfrângeri consecutive şi ne va face cu siguranţă un meci greu", spunea, realist, Nicolo Napoli, imediat după victoria entuziasmantă a Craiovei, 4-1, împotriva campioanei en-titre, CFR Cluj. „Craiova este o echipă extrem de valoroasă, una dintre primele patru-cinci din România. M-aş mulţumi şi cu un egal în meciul cu Universitatea gândindu-mă, realist, la valoarea Craiovei şi la situaţia noastră din acest moment (…) Cred însă că o victorie ne-ar elibera de presiune şi ne-ar scoate din zona retrogradabilă", a declarat deunăzi antrenorul Oţelului, Petre Grigoraş.

Cele două echipe care se întâlnesc duminică pe malul Dunării vin după rezultate diametral opuse. În timp ce oltenii au năucit Clujul, gălăţenii au încasat-o serios în Giuleşti, Rapid – Oţelul 4-0, iar în următoarele trei etape elevii lui Grigoraş întâlnesc două echipe aflate pe val şi cu obiectiv cupele europene, Craiova (a) şi Vaslui (d), apoi o formaţie cu… apa la gură, Poli Iaşi.

Deşi statistica întâlnirilor directe de la Galaţi este favorabilă gazdelor, iar antrenorul Grigoraş a cam „citit" de fiecare dată jocul oltenilor, de această dată meciul de anunţă unul în care oaspeţii sunt favoriţi. Argumente? Evoluţia slabă a Oţelului, chiar de nerecunoscut, în ultimele două meciuri din campionat, plus unele probleme de lot cu care se confruntă gazdele. Petre Grigoraş nu-l poate folosi pe atacantul Marian Tănasă, titular în turul campionatului, iar Viglianti, Cîrjă, Cojoc, Sălăgeanu şi Gado sunt nerefăcuţi, fiind anunţaţi ca incerţi.

Înaintea meciului cu Craiova, Oţelul a primit însă veşti bune. Jucătorilor li s-au achitat joi drepturile salariale restante şi, în aceeaşi zi, clubul a semnat un contract de sponsorizare cu combinatul Arcelor Mittal, iar consilierii municipiului Galaţi au aprobat bani de la buget pentru echipă.

Ustabacieff: La Galaţi nu poate fi decât 2!

 

Craiova? Chiar dacă în perioada de întrerupere a campionatului a avut, la un moment dat, 12 jucători absenţi de la antrenamente (11 la loturile naţionale, iar Wobay plecat după soţie în Africa), echipa olteană este într-o formă deosebită, meciul-spectacol cu campioana CFR Cluj fiind elocvent în susţinerea ideii că Universitatea este pe val, greu putând fi stopată. Craiova are acum ocazia şi pentru a răzbuna acea înfrângere în faţa Oţelului de pe „Ion Oblemenco" din campionatul retrogradării (2004/2005), umilitorul 0-6 din 11 iunie 2005! „Având în vedere valoarea şi forma Ştiinţei, pronosticul meciului de la Galaţi nu poate să fie decât 2! Cred că Ştiinţa va juca, în sfârşit, în cupele europene", a afirmat antrenorul Dandu Ustabacieff, fost jucător la Galaţi. În lotul Craiovei, antrenorul Napoli are câteva probleme. Njock nu este încă apt pentru joc, iar australienii Baird şi Mitchell sunt incerţi. Oricum, după toate probabilităţile, Napoli nu va modifica formaţia învingătoare din meciul cu CFR Cluj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

8 COMENTARII