16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportSurorile Williams, adversare

Surorile Williams, adversare

Surorile Williams, Serena şi Venus, se vor lupta pentru un loc în finala turneului de la Miami, SUA, pe care l-au câştigat împreună de opt ori.

Serena, lidera mondială şi cea mai mică dintre surori, a acces prima în semifinale, după ce a învins-o în trei seturi, scor 4-6, 7-6, 6-1, pe chinezoaica Na Li. Asiatica a condus în primul set cu 5-0, dar abia a reuşit să-l închidă, scor 6-4, iar în cel de-al doilea a avut şase şanse de break, însă nu a valorificat nici una, pentru ca în tie-break să piardă la unu. Decisivul a fost dominat de americancă, învingătoare de cinci ori la Miami. „Sunt bucuroasă că am reuşit să trec mai departe. Am jucat cu multe chinezoaice săptămâna aceasta. A fost cu siguranţă o nouă experienţă. Ele sunt constante. Lovesc mingea plat şi o ţin jos. Sunt jucătoare bune, la fel ca toată lumea din circuit", a spus Serena, care înainte să o elimine pe Na Li le-a bătut pe compatrioatele acesteia Shuai Peng şi Jie Zheng.

În ultimul sfert de finală al concursului, Venus Williams, a cincea favorită, a trecut în două seturi de cehoaica Iveta Benesova, scor 6-1, 6-4. Americanca a avut probleme doar în actul al doilea, când a fost condusă cu 4-1, dar diferenţa era doar de un break, aşa că nu i-a fost foarte greu să revină. Surorile Williams s-au întâlnit până acum de 19 ori, Venus conducând cu 10-9. În cazul în care va fi învinsă iar, aşa cum s-a întâmplat în ultimele două partide, Serena va pierde primul loc al ierarhiei mondiale în faţa Dinarei Safina.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS