16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportInfern pentru Dinamo!

Infern pentru Dinamo!

Daniel Mogoşanu (foto), fost jucător şi antrenor al Craiovei, consideră că oltenii ar putea câştiga ambele partide, cea de la Galaţi şi cea cu liderul actual al campionatului, prevăzând că dinamoviştii vor avea un meci infernal pe „Ion Oblemenco“ miercurea viitoare.

 

– După câteva sezoane bune în care te-ai consacrat la Universitatea, cu care ai câştigat eventul din 1991 şi Cupa României din 1993, ţi-ai încheiat cariera de fotbalist la Oţelul Galaţi şi FC Argeş. De ce ai părăsit Craiova?

– Nu vreau să dezgrop poveşti vechi. N-aş fi vrut să părăsesc Universitatea, dar asta a fost să fie.

– La Oţelul ai fost titular, cum te-ai simţit la Galaţi?

– Statistica spune că din cele 34 de meciuri ale campionatului 1995/1996 – când am jucat pentru Oţelul Galaţi – am fost folosit de antrenorul Simionaş în 30 de partide oficiale, marcând şi două goluri. Cred că această statistică răspunde oarecum la întrebarea dumneavoastră.

– După această introducere… gălăţeană, să vorbim despre meciurile Ştiinţei cu Oţelul (la Galaţi) şi Dinamo. Ce pronosticuri oferi?

– Dacă va câştiga Craiova la Galaţi, şi cu Dinamo, atunci Universitatea va prinde un loc de cupe europene. Pot spune acum, înaintea meciului cu Galaţi, că pentru Dinamo, meciul de miercurea viitoare de pe „Ion Oblemenco" va fi infernal! Vreau să fiu în tribună la acest derbi. Pronosticuri? Dacă în aceste două partide, de duminică şi miercuri, Ştiinţa va continua forma bună demonstrată în ultimele două meciuri din campionat, cu Farul şi cu CFR Cluj, atunci Craiova le va câştiga pe amândouă.

 

„Ştiinţa trebuie să fie pragmatică“

 

– Deja se fac comparaţii ale Ştiinţei 2009 cu generaţiile glorioase anterioare…

– Opinia mea este că n-ar trebui făcute asemenea comparaţii. Trebuie să fim concentraţi pentru aceste două jocuri care urmează. Sunt partide deosebit de importante, de aceea trebuie pregătite bine, mai ales că a fost această „vacanţă" datorată meciurilor echipelor naţionale. Craiova trebuie să fie pragmatică şi să câştige jocurile acestea.

– Când crezi că Universitatea ar putea aduce în vitrina clubului ceea ce generaţia ta a reuşit în 1991, titlul naţional?

– E greu să aduci un titlu. După reuşita noastră din 1991, au trecut 17 ani până când o altă echipă din provincie, CFR Cluj, în 2008, a reuşit să câştige un titlu naţional. În primul rând, totul pleacă de la buget. În general, pentru titlu concurează echipele care au bugete extrem de mari. Nu este însă imposibil ca şi o formaţie cu un buget mai mic să reuşească performanţe…

 

„În fotbal nu poţi vorbi sigur de ziua următoare!“

 

– Te-ai „exilat" la Caracal, ce vei face de la vară? Vei reveni la Craiova sau vei continua cu gruparea din „Oraşul Minunilor"?

– Cu FC Caracal am un contract pe mai mult timp, nu doar până la vară. În fotbal însă nu poţi vorbi niciodată sigur de ziua următoare! Important este să-mi fac bine munca aici, la FC Caracal, apoi vedem…

– Înţeleg că doar locul doi ar fi accesibil echipei tale, apoi revenirea în liga a II-a prin baraj, ce zici?

– Cam aşa stau lucrurile. Trebuie să luptăm însă şi pentru locul doi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII