13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportHuţupan: Trebuie să câştigăm cu Viborg

Huţupan: Trebuie să câştigăm cu Viborg

Portarul vâlcencelor crede că Oltchim va obţine victoria contra campioanei Danemarcei, cu ajutorul publicului spectator. Huţupan consideră că o victorie la cel puţin cinci – şase goluri diferenţă pe teren propriu ar rezolva ecuaţia calificării.

 

Luminiţa Huţupan Dinu este jucătoarea de la Oltchim cu cea mai mare experienţă în Liga Campionilor la handbal feminin, trofeu pe care l-a câştigat de trei ori în carieră, de două ori la Ljubljana şi o dată la Skopje. În momentul în care a revenit la Râmnicu Vâlcea, a declarat: „Vin să joc o finală de Liga Campionilor cu Oltchim" şi este la numai un pas să îndeplinească promisiunea făcută suporterilor vâlceni. „Sinceră să fiu, nu mă gândesc la o eventuală finală. Normal că îmi doresc acest lucru, ştiu că am declarat că vreau o finală cu Vâlcea, dar sunt adepta paşilor mărunţi", a afirmat ieri Huţupan.

 

„Ne-a prins bine cantonamentul
de la Moeciu“

 

Luminiţa Huţupan îşi simte colegele în formă maximă, mai ales după cele trei zile de la Moeciu: „Domnii Voina şi Roşca
ne-au făcut o surpriză plăcută prin acel cantonament de la Moeciu, unde am putut să ne relaxăm, să ne odihnim, să mai scăpăm de tensiune. Acum trebuie să-i răsplătim printr-un joc de excepţie în meciul cu Viborg".

Portarul campioanei României şi-a făcut planurile pentru manşa tur contra danezelor: „Dacă învingem la Râmnicu Vâlcea la cinci-şase goluri diferenţă, ne cresc şansele de calificare în finală. Dacă vor fi mai multe, cu atât mai bine. Noi nu ne supărăm. Foarte mult va conta şi norocul, şi forma pe care o prinde echipa la ora meciului. Dacă o jucătoare, două sau trei prind formă maximă nu este decisiv. Important este ca fiecare dintre noi să dea totul pentru victorie, în cele 60 de minute ale întâlnirii. Acum nu se mai pune problema că o echipă sau alta este favorită. În semifinale, fiecare dintre cele patru formaţii are şanse egale de calificare şi de câştigare a trofeului".

 

„Vom juca în superioritate numerică“

 

Luminiţa Huţupan crede că Oltchim are un atu în turul de la Râmnicu Vâlcea, publicul spectator. „Vom juca în superioritate numerică pe 12 aprilie. Vom evolua alături de jucătorul cu numărul opt al Oltchimului, publicul spectator. La meciul cu Buducnost, oamenii au venit la sală cu două-trei ore înainte de meci. Acum vor veni, probabil, cu cinci-şase ore înainte. Sunt sigură că va fi bătaie pe bilete, e şi normal, fiecare vrea să vadă pe viu o semifinală de Liga Campionilor. Vom juca pentru suporterii Oltchimului, vrem să-i facem fericiţi. Dacă am ajuns până aici ar fi şi păcat să dăm cu piciorul la o astfel de şansă. Le promitem vâlcenilor că ne vom bate pentru fiecare minge şi suntem sigure că spectatorii ne vor susţine din primul şi până în ultimul minut", a conchis Huţupan.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS