13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportRomânia, investigată de EHF

România, investigată de EHF

Meciul din preliminariile CM din 2009 dintre România şi Muntenegru va fi investigat de Curtea de Arbitraj a EHF alături de alte cinci partide, care sunt suspectate de acte de corupţie, se arată într-un comunicat al Federaţiei Europene de Handbal. „Nu am nimic de afirmat până când ancheta nu va fi finalizată de EHF. Suntem nevinovaţi. Ştiu şi eu ceea ce scrie pe site, dar până acum nu a venit nici o înştiinţare oficială de la EHF. Nu pot comenta până nu am ceva oficial de la EHF", a spus fostul vicepreşedinte al FRH.

Preşedintele Curţii de Arbitraj a EHF va numi persoanele care se vor ocupa de investigarea acestor şase meciuri. Ancheta urmăreşte să clarifice circumstanţele în care s-a produs orice fel de încercare de manipulare şi avantajul luat la nivel sportiv.

Presa din Danemarca a făcut publice la jumătatea lunii martie declaraţiile arbitrilor Martin Gjeding şi Mads Hansen, care susţin că le-a fost oferită suma de 30.000 de euro de fiecare din partea unui oficial român pentru a ajuta formaţia tricoloră în returul cu Muntenegru, meci decisiv pentru calificarea la CM 2009.

România a învins Muntenegru în play-off-ul de calificare la CM 2009 cu scorul general de 56-55, impunându-se în retur cu 29-24, şi s-a calificat la un CM după o absenţă de aproximativ 14 ani.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS