24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportSilviu Bogdan, pregătit să îmbunătăţească fotbalul doljean

Silviu Bogdan, pregătit să îmbunătăţească fotbalul doljean

Fostul arbitru divi-zionar A, susţinut de oameni reprezentativi ai fotbalului din Oltenia, se anunţă un candidat serios pentru preşedinţia AJF Dolj, având idei şi proiecte viabile pentru bunul demers al lucrurilor din fotbalul „mic“.

 

Chiar dacă mai este destul timp până la alegerile Asociaţiei Judeţene de Fotbal Dolj, lupta pentru postul de conducător a început deja şi, spre deosebire de ani precedenţi, acum concurenţa este acerbă. Din pricina ultimelor evenimente, actualul preşedinte AJF, Nicu Neagoe, pare să fi pierdut „teren", principalul său contracandidat, Silviu Bogdan, prezentând ieri, în cadrul unei conferinţe de presă, câteva dintre proiectele sale menite să ajute la dezvoltarea „sportului rege" din judeţ.

Având alături nume grele din fotbalul oltenesc, precum Corneliu Andrei Stroe, Aurică Beldeanu, Ilie Balaci, Gheorghe Nedelescu, Marian Ezaru, Narcis Mohora, foştii arbitri Ion Constantinescu şi Ion Dumitrică, Silviu Bogdan speră să obţină voturile necesare ocupării postului de preşedinte al AJF Dolj. Acesta a promis revigorarea Ligii a IV-a şi Categoria Elită, atragerea sponsorilor, înfiinţarea unei şcoli comunale de fotbal şi buna colaborare cu reprezentanţii mass-media.

„Am decis să mă implic în acest fenomen din mai multe motive, având convingerea că fotbalul de la noi merită mai multă atenţie şi implicare din partea noastră, a tuturor, pentru că această zonă este propice descoperirii de talente. Nu mai are rost să exemplific. Cert este că nu s-au făcut destule lucruri pentru a creşte valoarea fotbalului autohton, şi asta pentru că, în prezent, în cadrul AJF Dolj, nu sunt implicaţi oameni de fotbal şi nu au fost cooptaţi oameni din fenomen de-a lungul timpului. Am lângă mine numai oameni care au făcut parte din acest fenomen, integri şi deschişi la nou, alături de care am pus la cale o strategie care nu poate da greş. Vreau să atragem sponsori, să asigurăm echipamentul necesar tuturor echipelor şi să îndreptăm tinerele talente spre Universitatea şi spre celelalte echipe din Craiova, să devenim practic o pepinieră pentru aceste formaţii care ne reprezintă. Am decis să organizăm şi meciuri de caritate, să-i ajutăm pe cei aflaţi în declin. Vreau să punctez faptul că nu voi trata AJF-ul ca pe o afacere proprie", a afirmat Silviu Bogdan. „Încă nu se cunoaşte data alegerilor, pentru că nu am obţinut încă statutul, şi îmi este teamă să nu se prelungească intenţionat. În mod normal, în iulie ar trebui să aibă loc referendumul. Încă nu i-am spus-o lui Nicu Neagoe, dar nu sunt duşmanul său. Tot ce vreau este o luptă corectă", a încheiat Silviu Bogdan.

 

„Poate e bine să bată vântul schimbării“

 

Preşedintele „Craiovei Maxima", Corneliu Andrei Stroe, a afirmat că Silviu Bogdan ar fi potrivit pentru conducerea AJF Dolj, dar cei care au dreptul de vot trebuie să analizeze bine planurile tuturor celor aflaţi în această cursă, şi asta pentru ca fotbalul judeţean să fie beneficiar. „În primul rând, voiam să-l felicit pe Silviu Bogdan pentru ideile sale şi pentru curajul de a se înhăma la această muncă. Poate că e bine să bată vântul schimbării. Bogdan nu va fi singurul candidat. Trebuie să ascultăm şi platforma celorlalţi aspiranţi la acest post. Îl cunosc bine pe Silviu Bogdan. E plin de intenţii bune şi consider că merită ales dacă platforma sa se dovedeşte cea mai bună", a spus Corneliu Andrei Stroe, fiind completat de Gheorghe Nedelescu: „Şi eu salut iniţiativa lui Silviu Bogdan. A făcut lucruri bune pe unde a fost implicat şi sper să fie şi un bun manager. Am răspuns cu plăcere acestei colaborări".

Aurică Beldeanu, unul dintre fotbaliştii emblematici ai „Campioanei unei mari iubiri", a spus că lucrurile se pot îmbunătăţi cu ajutorul lui Silviu Bogdan şi al acestei echipe din care face şi el parte: „Sunt prieten şi cu Nicu Neagoe, dar Silviu Bogdan mi se pare cel mai potrivit pentru preşedinţia AJF Dolj. Sper să reuşim". „Venim cu dorinţă de muncă, suntem deschişi la nou, nu avem mentalităţi învechite. Şi pentru corpul de arbitri ai judeţului, avem planuri mari. Vrem să-i şlefuim, să nu se mai întâmple lucruri neplăcute ca până acum, să ne reprezinte cu cinste în ligile superioare", a punctat fostul arbitru Marian Ezaru. „Cum noi suntem oameni integri, vrem ca şi fotbalul local să fie serios, pentru că numai aşa putem evolua", a încheiat fostul jucător al Universităţii Craiova, Narcis Mohora.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

3 COMENTARII