Acasă Sport Pogatetz, noul căpitan al Austriei

Pogatetz, noul căpitan al Austriei

Emanuel Pogatetz, fundaşul formaţiei engleze Middlesbrough, va purta banderola de căpitan al naţionalei Austriei în meciul de pe 1 aprilie, cu România, din preliminariile CM 2010.
„Selecţionerul m-a întrebat dacă vreau să fiu căpitanul echipei şi dacă aş fi nemulţumit în cazul în care nu m-ar numi pe mine. I-am zis că mi-ar plăcea să port banderola şi că e normal să fiu dezamăgit dacă nu m-ar alege. Ar fi un pas important pentru mine, dar accept orice decizie, deşi aş minţi dacă aş spune că nu m-ar afecta. Este o mare responsabilitate să conduci echipa, aşa că ar fi o mândrie pentru mine“, a spus Pogatetz.
Selecţionerul naţionalei Austriei, Dietmar Constantini, nu l-a inclus în lotul de 23 de jucători pentru partida contra României, de la Klagenfurt, pe fostul căpitan Andreas Ivanschitz. Mijlocaşul ofensiv de 25 de ani nu a intrat în planurile lui Constantini deoarece şi-a pierdut locul de titular la formaţia greacă Panathinaikos. Alţi absenţi importanţi pentru confruntarea cu România sunt Martin Stranzl (Spartak Moscova) şi portarul lui Juventus, Alexander Manninger. Constantini a chemat la lot şi trei jucători noi, fundaşul Aleksandar Dragovic (Austria Viena), mijlocaşul Daniel Beichler (Sturm Graz) şi Yasin Pehlivan (Rapid Viena).
Austria va întâlni România pe 1 aprilie, la Klagenfurt, într-un meci din Grupa 7 a preliminariilor Campionatului Mondial din 2010.

Exit mobile version