10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportPogatetz, noul căpitan al Austriei

Pogatetz, noul căpitan al Austriei

Emanuel Pogatetz, fundaşul formaţiei engleze Middlesbrough, va purta banderola de căpitan al naţionalei Austriei în meciul de pe 1 aprilie, cu România, din preliminariile CM 2010.
„Selecţionerul m-a întrebat dacă vreau să fiu căpitanul echipei şi dacă aş fi nemulţumit în cazul în care nu m-ar numi pe mine. I-am zis că mi-ar plăcea să port banderola şi că e normal să fiu dezamăgit dacă nu m-ar alege. Ar fi un pas important pentru mine, dar accept orice decizie, deşi aş minţi dacă aş spune că nu m-ar afecta. Este o mare responsabilitate să conduci echipa, aşa că ar fi o mândrie pentru mine“, a spus Pogatetz.
Selecţionerul naţionalei Austriei, Dietmar Constantini, nu l-a inclus în lotul de 23 de jucători pentru partida contra României, de la Klagenfurt, pe fostul căpitan Andreas Ivanschitz. Mijlocaşul ofensiv de 25 de ani nu a intrat în planurile lui Constantini deoarece şi-a pierdut locul de titular la formaţia greacă Panathinaikos. Alţi absenţi importanţi pentru confruntarea cu România sunt Martin Stranzl (Spartak Moscova) şi portarul lui Juventus, Alexander Manninger. Constantini a chemat la lot şi trei jucători noi, fundaşul Aleksandar Dragovic (Austria Viena), mijlocaşul Daniel Beichler (Sturm Graz) şi Yasin Pehlivan (Rapid Viena).
Austria va întâlni România pe 1 aprilie, la Klagenfurt, într-un meci din Grupa 7 a preliminariilor Campionatului Mondial din 2010.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS