11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportMax Nicu, primit cu braţele deschise de tricolori

Max Nicu, primit cu braţele deschise de tricolori

Mijlocaşul Herthei Berlin s-a integrat în „familia“ primei noastre reprezentative, iar selecţionerul Victor Piţurcă susţine că acesta are mari şanse să joace în meciul cu Serbia.

Tricolorii s-au pregătit luni după-amiază, pe arena „Farul“, aproximativ o oră, la primul antrenament înaintea partidei cu Serbia, care se va disputa pe 28 martie, la Constanţa. La această şedinţă de pregătire a participat şi mijlocaşul Herthei Berlin, Maximilian Nicu, convocat în premieră la naţionala României, însă au lipsit Adrian Mutu, Ovidiu Petre şi Cristian Săpunaru.
Antrenamentul a început la 18.45, iar la el au participat 19 jucători dintre cei 22 convocaţi. Mutu a lipsit din cauza faptului că s-a alăturat lotului cu doar câteva ore înaintea şedinţei de pregătire. Alt tricolor, stelistul Ovidiu Petre, care s-a accidentat în meciul de campionat cu FC Argeş, a fost lăsat la hotel, iar o decizie în privinţa sa va fi luată de medicul Pompiliu Popescu în zilele următoare. În schimb, fundaşul lui FC Porto, Cristian Săpunaru, a ajuns abia luni noapte la Constanţa, fiind adus de directorul sportiv al FRF, Daniel Prodan.
Timp de 25 de minute, tricolorii au efectuat alergări uşoare, după care au urmat exerciţii de stretching. În ultimul sfert de oră, opt dintre jucătorii naţionalei, Nicoliţă, Bourceanu, Goian, Costea, Marica, Tamaş, Cociş şi Gigel Bucur, au făcut câteva serii de sprinturi.

Piţurcă: Interesul pentru el este exagerat

Selecţionerul tricolorilor, Victor Piţurcă, susţine că jucătorii pe care i-a convocat pentru meciurile cu Serbia şi cu Austria din preliminariile CM din 2010 sunt cei mai buni pe care îi putea chema în acest moment, dar, mai ales, cei mai în formă. „Nu mă mai gândesc la cei accidentaţi (Chivu şi Florentin Petre – n.r.), asta e situaţia şi nu avem ce face. Forma sportivă a unei echipe nu are legătură cu jucătorii convocaţi. Aş fi putut să îl mai chem pe Lazăr, dar pe postul lui sunt Ovidiu Petre şi Codrea. Un selecţioner însă trebuie să se ghideze după mai multe aspecte, pentru că, atunci când te întâlneşti cu Vidic şi cu Stankovic, nu mai reacţionezi la fel ca în Liga I“, a spus „Piţi“.
Selecţionerul a anunţat că l-a convocat pe Maximilian Nicu pentru a-l cunoaşte şi că acesta are şanse destul de mari să joace în disputa cu Serbia.
„Maximilian Nicu este un jucător nou şi trebuie lăsat să-şi facă treaba. Max este un jucător polivalent şi poate juca oriunde la mijloc. Vom vedea unde îl vom folosi. L-am convocat pentru că vreau să-l cunosc şi probabil va juca. Interesul care s-a dat pentru el este exagerat şi poate nu era momentul să apelez la el, dar prevedeam acest interes. Important este cum va reuşi el să facă faţă stresului“, a explicat Piţurcă.

„Sunt mândru că joc pentru România“

Maximilian Nicu a afirmat că tricolorii l-au primit cu braţele deschise şi că este onorat să evolueze pentru naţionala României, fiind dispus să joace chiar dacă va resimţi dureri la glezna dreaptă, la care s-a accidentat la unul dintre antrenamentele echipei sale de club. „Mi-am cunoscut colegii, care au fost foarte amabili. Nicoliţă şi Tamaş au glumit cu mine şi a fost mai uşor aşa. Este o onoare pentru mine să fiu convocat, dar ştiu că aşteptările sunt foarte mari la echipa naţională. Voi face tot ceea ce-mi stă în putinţă. Încă nu simt presiunea, dar cred că de acum încolo va fi din ce ce mai mare. Sunt mândru că joc la echipa naţională, dar nu este important să marchez, important e să joc bine şi să câştige echipa. Cu glezna dreaptă sunt bine, dar chiar dacă voi avea dureri vreau să joc“, a spus Nicu, care este puţin răcit şi va sta singur în cameră.
Mijlocaşul Herthei Berlin a mărturisit că a învăţat imnul României şi că aşteaptă cu nerăbdare partida de sâmbătă. „Maxi“ a adăugat că nu se va supăra dacă Piţurcă îl va lăsa pe banca de rezerve. „Meciul cu Serbia este foarte important, poate chiar decisiv, iar noi trebuie neapărat să învingem. Nu voi fi supărat dacă nu voi juca. Dacă merit să joc, voi juca, dacă nu, nu“, a adăugat Max Nicu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII