10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportIordache nu renunţă la gândul libertăţii

Iordache nu renunţă la gândul libertăţii

Ilie Iordache încearcă mai degrabă să devină jucător liber de contract, decât să-l convingă pe Sorin Cîrţu că merită să joace la Pandurii Târgu Jiu.

 

Chiar în ziua în care a împlinit 24 de ani, Ilie Iordache a fost citat la Curtea de Arbitraj pentru Fotbal (CAF), unde s-a judecat recursul său formulat împotriva clubului Pandurii, prin care jucătorul de 500.000 de euro al grupării gorjene încearcă să devină liber de contract. Cele două părţi au depus documente la dosar, următoarea înfăţişare fiind programată pe 3 aprilie. Iordache susţine că are de primit 190.000 de euro de la clubul Pandurii, sumă reprezentând prima de instalare, iar pentru faptul că nu i s-au achitat aceşti bani doreşte să fie declarat jucător liber de contract. Clubul Pandurii Târgu Jiu a câştigat în prima instanţă, la Camera Naţională pentru Soluţionarea Litigiilor, care a respins memoriul lui Iordache ca fiind neîntemeiat, însă jucătorul a făcut recurs la CAF. Oficialii pandurilor susţin că Ilie Iordache nu este preocupat de fotbal, motiv pentru care nu a mai fost convocat la ultimele două partide. „El şi-a primit şi bani în avans din punctul nostru de vedere. Iordache însă vrea să devină şi jucător liber de contract. Cum vrea să joace la formaţia Pandurii dacă el se gândeşte să devină liber de contract? Iordache nu e cu mintea şi cu sufletul la această echipă, atâta timp cât la recurs îşi menţine cererea de a deveni liber de contract. Numai că s-au dat atâţia bani la Dinamo şi nu trebuia să ceară să plece", a declarat secretarul general al clubului Pandurii, Daniel Băloi. În alt dosar, Pandurii Târgu Jiu s-a judecat cu Dinamo Bucureşti care solicita ca gruparea gorjeană să plătească rata a doua din transferul lui Iordache în valoare de 250.000 de euro la cursul valutar de acum şi nu la cel din septembrie, data semnării contractului. Gorjenii au avut câştig de cauză, alegându-se cu o economie de aproximativ 250.000 de lei dată de diferenţa de curs valutar de zece lei între cele două perioade. „Dumnezeu a făcut dreptate pentru că banii aceştia trebuia să ni-i dea Dinamo în contul transferului lui Vranjkovic", a mai spus oficialul gorjean.

 

Dinamo umblă
cu acte false

 

Clubul Dinamo Bucureşti a depus acte false la CAF pentru a dovedi că a plătit toţi banii pentru transferul lui Vojislav Vranjkovic. Dinamo a prezentat la CAF Anexa 3, emisă pe 15.03.2008, prin care face dovada stingerii litigiului cu Pandurii în cazul „Vranjkovic", act nerecunoscut însă de clubul Pandurii. Pe 16.03.2009, la un an, Dinamo Bucureşti a remis către firma de audit independent, SC Auditex SRL, o adresă prin care recunoaşte că pe 31.12.2008 figurează în evidenţele contabile ale clubului cu o datorie către clubul Pandurii în valoare de 257.000,56 lei în contul transferului lui Vojislav Vranjkovic. Cu noua dovadă, Pandurii speră să aibă câştig de cauză, iar Vojislav Vranjkovic să revină la Târgu Jiu. „Nu înţelegem de ce CAF-ul nu a cerut lui Dinamo documentele originale, iar noi am fost nevoiţi să ne ducem cu portbagajul de acte în cazul «Ilie Iordache». Anexa 3, pe care s-a bazat Dinamo, nu este înregistrată la LPF şi nu are nici o valoare, lucru confirmat prin adresa emisă pe 26.02.2009 de LPF", a declarat preşedintele pandurilor, Marin Condescu. Cazul „Vranjkovic" se mută de la CAF la Camera Naţională pentru Soluţionarea Litigiilor, conform unei decizii a FRF. „Am depus memoriu la Comisia pentru Statutul Jucătorului, dar conform deciziei FRF de pe 9 martie toate litigiile merg către Camera Naţională a Litigiilor. Cerem ca jucătorul Vranjkovic să revină la Târgu Jiu. Mai dorim să demonstrăm că actele depuse de Dinamo la dosar nu sunt cele reale", a declarat Daniel Băloi.

 

Arrieta, pregătit
pentru 90 de minute

 

Atacantul Ibon Perez Arrieta a revenit pe teren după şase luni, perioadă în care s-a tratat de o afecţiune cronică a muşchilor din zona pelviană. Arrieta a jucat aproximativ 20 de minute în partida cu FC Braşov, însă se simte pregătit şi pentru un meci întreg. „Mă bucur că am intrat. M-am simţit bine. Din ianuarie m-am pregătit normal, am făcut antrenamentele integral şi sunt pregătit să evoluez şi tot meciul. Nu au mai apărut durerile în zona pelviană, care mă împiedicau să evoluez pe toată durata partidei", a spus Arrieta. În acest sezon, atacantul spaniol a mai evoluat doar o repriză în partida cu Dinamo Bucureşti, din prima etapă, scor 1-1.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII