12 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportŞtiinţa şi Napoli pregătesc examenul cu ardelenii

Ştiinţa şi Napoli pregătesc examenul cu ardelenii

Alb-albaştrii continuă să rămână în silenzio stampa, dorind să „vorbească“ doar pe teren, unde speră să obţină toate cele trei puncte cu CFR Cluj.

 

De-a lungul timpului, CFR Cluj a fost un adversar dificil pentru Universitatea Craiova. „Ceferiştii" s-au impus în şase partide, oltenii în cinci, iar zece s-au încheiat la egalitate. Cea mai mare diferenţă de scor în prima ligă între cele două grupări s-a înregistrat în sezonul 1973/1974, 5-0 pentru alb-albaştri, într-un meci la care a participat şi actualul manager general al Ştiinţei, Ilie Balaci. Ultima victorie în campionat a Universităţii datează din septembrie 2004, scor 3-2, pe stadionul „Ion Oblemenco", cu Mircea Rednic antrenor. În ultimele două meciuri în Liga I pe terenul Ştiinţei, s-au impus clujenii: a fost 0-1 în sezonul 2006/2007 şi 1-3 în campionatul 2007/2008. În turul acestui sezon, ardelenii şi craiovenii au terminat la egalitate, 1-1, Ştiinţa înscriind prin Rose.

 

Avantaj Napoli

 

Meciul de duminică se anunţă aprig, cele două echipe căutând cu ardoare să câştige, ambele având pretenţii de cupele europene. CFR Cluj vrea să se apropie de locurile de Liga Campionilor, în timp ce Ştiinţa nu are voie să mai cedeze puncte pe propriul teren dacă vrea să joace la vară în Europa League. De altfel, patronul Ştiinţei, Adrian Mititelu, a avertizat zilele trecute că nu ia în calcul decât victoria la meciul cu CFR, atenţionând: „Egalul nu înseamnă că am luat examenul. E corigenţă egalul".

Interesant va fi şi duelul antrenorilor, până acum în avantaj fiind italianul Nicolo Napoli. Acesta l-a învins în două rânduri pe Duşan Uhrin Jr. în sezonul 2007/2008, pe când cehul se afla la cârma echipei „Poli" Timişoara, Universitatea câştigând cu 2-1 acasă, în tur, şi cu 3-1, pe Bega, în retur. În turul acestui campionat, Uhrin a „recuperat", FC Timişoara învingând cu 3-1 în Bănie. Duminică, Napoli are şansa să-l ţină la respect pe „ceferistul" Uhrin şi să demonstreze că nu degeaba finanţatorul Mititelu îi acordă tot sprijinul.

 

Probleme în Gruia

 

Atmosfera în sânul echipei oltene este mai relaxată după victoria cu Farul, dar jucătorii Universităţii nu trebuie să supraliciteze acea reuşită şi să rămână concentraţi, având şansa unei victorii împotriva CFR-ului, în condiţiile în care gruparea din Gruia se confruntă cu probleme deosebite.

Jucătorii clujeni s-au împărţit în „bisericuţe" şi nu mai dau dovadă de acea unitate pe care au arătat-o în sezonul trecut, actele de indisciplină fiind prezente inclusiv la antrenamente, portarul Stăncioiu refuzând la un moment dat să se antreneze. Starea de nemulţumire este dată de lipsa rezultatelor care a dus la diminuarea salariilor unor fotbalişti, mulţi dintre aceştia fiind contestaţi de fani. Nemulţumiţi de prestaţia anumitor jucători, cuplul de antrenori Jindra – Uhrin pare decis să apeleze la nume care au evoluat mai puţin sau deloc pentru CFR Cluj. Este vorba de Frangipane, care nu a fost folosit cu Rapid pentru că nu este obişnuit să evolueze pe zăpadă. De asemenea, este de aşteptat să-i vedem pe teren pe atacantul Traore Lacina, promovat la prima echipă, şi pe fundaşul dreapta Diarrassouba Viera, de 22 de ani. Acesta din urmă a fost folosit şi cu Rapid şi a fost unul dintre cei mai buni jucători ai grupării ardelene.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

4 COMENTARII