15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăSportLucescu încearcă să ajungă în sferturi

Lucescu încearcă să ajungă în sferturi

Echipa la care evoluează şi Răzvan Raţ, Şahtior Doneţk, înfruntă în Cupa UEFA pe ŢSKA Moscova şi are nevoie de o victorie la două goluri diferenţă pentru a ajunge în sferturi.

Şahtiorul lui Mircea Lucescu şi Răzvan Raţ va încerca, în această seară, să obţină biletele pentru sferturile de finală ale Cupei UEFA, viitoarea Europa League. „Minerii“ din Doneţk trebuie să câştige la două goluri diferenţă în faţa formaţiei ŢSKA Moscova, nimeni alta decât câştigătoarea trofeului din 2005. În tur, în capitala Rusiei, Şahtior a fost învinsă cu 1-0, din cauza unui penalti provocat de Raţ şi transformat de brazilianul Vagner Love.
Se vor înfrunta două echipe care în trecut au cucerit mai multe titluri şi cupe în fosta Uniune Sovietică, mai bine cotată fiind ŢSKA, fosta echipă a armatei ruse, fondată în 1911. Şahtior, echipa minerilor din regiunea Don („shakhtar“ înseamnă în ucraineană „miner“) nu s-a mai întâlnit cu ŢSKA niciodată într-o competiţie europeană până la disputarea acestei duble manşe din optimile Cupei UEFA, dar a făcut-o, în schimb, de 73 de ori în campionatul URSS-ului, bilanţul fiind de 22 de victorii, 15 egaluri şi 36 de înfrângeri.
În ultimele patru deplasări într-o competiţie europeană, ŢSKA nu a pierdut niciodată şi, în plus, ruşii au reuşit să marcheze în fiecare din ultimele şapte meciuri jucate pe terenuri străine.

„Minerii au un moral bun“

Jucătorii echipei Şahtior vor aborda partida cu ŢSKA Moscova cu un moral bun, datorat ultimei victorii obţinute în campionat cu 3-0 în faţa lui Metalist Harkov, principala rivală la locul al doilea în clasament, care asigură participarea în Liga Campionilor. Echipa din Doneţk, aflată la 12 puncte distanţă de lidera Dinamo Kiev în clasamentul campionatului Ucrainei, s-a impus graţie golurilor marcate de Fernandinho, Adriano şi Chigrinski. Ultimul nu va putea evolua în meciul din această seară, fiind suspendat.
Şi ŢSKA Moscova a câştigat weekendul trecut tot cu 3-0 în campionat, în faţa lui Saturn Ramenskoe. Antrenorul ruşilor, brazilianul Zico, nu-i va putea folosi pe Yuri Zhirkov, suspendat, şi pe Elvir Rahimic, accidentat. Tehnicianul nu are însă de ce să-şi facă griji, pentru că pe posturile acestora vor evolua doi jucători cam de acelaşi nivel, Carvalho, respectiv Aldonin.

Cernat şi Ghioane se luptă cu alţi ucraineni

Alte două echipe din Ucraina îşi vor disputa un loc în sferturile Cupei UEFA, Dinamo Kiev, formaţie la care joacă şi românii Tiberiu Ghioane şi Florin Cernat, şi Metalist Harkov. În tur, Dinamo s-a impus pe teren propriu cu 1-0. Formaţia din Kiev va evolua fără mijlocaşul Vukojevic, suspendat. Vor reveni, în schimb, în primul unsprezece El Kaddouri şi Nesmachniy, care şi-au ispăşit etapele de suspendare, dar şi atacantul Bangoura, care s-a refăcut după o accidentare.
Antrenorul gazdelor, Myron Markevic, are tot lotul valid, în ciuda faptului că în meciul din tur de la Kiev şase jucători de la Metalist au fost avertizaţi cu cartonaş galben.

Cupa UEFA, optimi de finală

Programul meciurilor care se vor disputa astăzi în manşa secundă a optimilor Cupei UEFA: Şahtior Doneţk – ŢSKA Moscova (în tur 0-1), Metalist Harkov – Dinamo Kiev (0-1), Zenit Sankt Petersburg – Udinese (0-2), Galatasaray – Hamburg (1-1), Aalborg – Manchester City (0-2), Braga – Paris Saint Germain (0-0). Aseară, după închiderea ediţiei, s-au disputat partidele Ajax – Marseille (1-2) şi Saint Etienne – Werder Bremen (0-1).

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU