24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăSportIneficienţă maximă la Pandurii

Ineficienţă maximă la Pandurii

CS Otopeni şi Pandurii Târgu Jiu sunt singurele echipe din Liga I care nu au găsit încă drumul spre gol în retur. Sorin Cîrţu are la dispoziţie din această săptămână nouă jucători de profil ofensiv, cinci dintre aceştia, Piţurcă, Raskovic, Iordache, Vasilache şi Tremonti fiind utilizaţi fără succes în 2009. Tilincă, Simion, Pârvu şi Arrieta îşi aşteaptă rândul să debuteze în retur, primul dintre ei fiind golgheterul la zi al pandurilor. Şeful grupării gorjene, Marin Condescu, consideră că Sorin Cîrţu are soluţii în atac pe care trebuie să le folosească. „Sunt trei partide consecutive în care nu am marcat nici un gol. Asta e o problemă pe care cei de la echipă trebuie să o rezolve. Sorin are atâtea rezerve pe care le poate folosi în atac, mai sunt Tilincă şi Arrieta care pot juca acum la echipă. Arrieta poate juca chiar un meci întreg pentru că e refăcut. A dat cinci goluri în perioada de pregătire. Raskovic, când a intrat cu Timişoara sau acum la Urziceni, a avut evoluţii bune. Simion este şi el pregătit şi are multe de spus, dar nu a jucat până acum prea mult la noi. Va veni şi vremea lui. La cererea lui Sorin Cîrţu l-am adus şi pe Pârvu, deci sunt în atac patru-cinci jucători care aşteaptă să intre pe această poziţie", a declarat Condescu. Pandurii Târgu Jiu a mai transferat în aceste zile un atacant, sârbul Miodrag Andelkovic, care ar putea fi apt de joc încă de etapa viitoare dacă primeşte în timp util cartea verde.

 

Îşi joacă salvarea acasă

 

Pandurii Târgu Jiu mai are de disputat opt jocuri pe Municipalul târgujian, adevărate finale pentru echipa lui Sorin Cîrţu. Gorjenii primesc acasă vizita contracandidatelor la retrogradare, Poli Iaşi, Gaz Metan Mediaş, Farul Constanţa şi Gloria Buzău, precum şi a candidatelor la cupele europene, FC Braşov, Steaua, „U" Craiova şi Oţelul şi dacă vor câştiga şapte dintre aceste jocuri nu vor avea probleme cu retrogradarea. Sprijinul suporterilor este vital în exprimarea echipei Pandurii, care nu ar trebui să fie supăraţi că echipa favorită a pierdut în faţa echipelor de pe podiumul Ligii I.

„Avem opt finale, adică 24 de puncte puse în joc, pe care putem să le acumulăm de la meciurile de acasă. Finalele se joacă la noi acasă, iar dacă câştigăm şapte dintre ele, atunci nu vom mai avea probleme. Cu 21 de puncte pe care le avem în acest moment am fi în obiectivul pe care l-am stabilit în acest sezon şi nu s-ar putea pune problema retrogradării. Publicul trebuie să fie alături de echipă şi la bine, şi la rău. Cum am bătut în finalul turului CFR-ul, Rapidul sau Vasluiul la fel de bine am pierdut şi cu Timişoara. Publicul ar trebui să fie alături de echipă şi nu să pună o presiune suplimentară asupra jucătorilor şi antrenorului. Trebuie să fim dezamăgiţi că nu am luat puncte în primele trei etape, dar nu putem fi supăraţi. Suporterii pot fi al 12-lea jucător şi sunt un factor important în menţinerea echipei în campionat", a declarat secretarul general al clubului Pandurii, Daniel Băloi.

 

Lecţii pentru panduri

 

Lipsa de combativitate a pandurilor din primele etape a fost taxată de antrenorul Sorin Cîrţu, dar şi de Marin Condescu, fiecare în felul său. Cîrţu nu i-a convocat pe Păcurar şi Iordache, socotiţi vinovaţi pentru înfrângerea cu FC Timişoara, pentru jocul de la Urziceni, în timp ce Condescu a adus jucători noi pentru a pune presiune pe cei deja existenţi. Atacantul sârb Andelkovic a şi semnat, albanezul Rrustemi aşteaptă decizia antrenorului Cîrţu, iar săptămâna viitoare este aşteptat la Târgu Jiu şi un portar albanez.

„Cred că Sorin Cîrţu a găsit câteva soluţii de a pune la punct câţiva jucători. A avut curajul să lase pe bancă jucători buni şi sper ca asta să le fi fost o lecţie. Şi faptul că au venit jucători noi trebuie să îi şi ambiţioneze pe cei care sunt acum la echipă să joace pentru că se poate şi fără ei. La fel s-a întâmplat şi iarna trecută, când am adus cei nouă jucători portughezi. Eram pe ultimul loc, dar ne-am salvat. Acei jucători care au stat atunci pe bancă i-au ambiţionat pe jucătorii care erau în lot şi care pierduseră 14 meciuri consecutive. La fel sper să se întâmple şi acum, pentru că eu cred că Hidişan, Păcurar, Vasilache şi Iordache formează cea mai redutabilă linie de mijloc din ţară. Au în jur de 25 de ani şi toată lumea aşteaptă să confirme. Ei ar trebui să aibă ambiţie să se afirme pentru că un jucător care nu ajunge la naţională a trecut degeaba prin viaţă", a afirmat Condescu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU